Het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein sluit haar geboortecentrum in Nieuwegein vanwege acuut personeelsgebrek. Vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen worden doorverwezen naar de vestiging in Utrecht Leidsche Rijn.

Door: Roeland Franck

In het geboortecentrum in Nieuwegein bevallen gemiddeld vier vrouwen per dag. Het is nog onbekend hoe lang de sluiting gaat duren, zegt woordvoerder van het ziekenhuis Sandra van Dulmen. Ziekte en het vertrek van vooral verpleegkundigen zijn de oorzaak van de drastische maatregel. „Het is een samenloop van omstandigheden. De veiligheid van de zorg gaat voor”, benadrukt Van Dulmen.

Ze voegt eraan toe dat het ziekenhuis alle zeilen bijzet om het personeelstekort zo snel mogelijk op te lossen, maar het St. Antoniusziekenhuis heeft net als andere ziekenhuizen last van een krappe arbeidsmarkt. De termijn waarop vrouwen weer in Nieuwegein kunnen bevallen, is volgens haar nu nog niet te geven. „We hopen zo snel mogelijk.”

Hoog ziekteverzuim

Hoewel de griepgolf voorbij is, heeft het geboortecentrum in Nieuwegein te maken met een hoog ziekteverzuim. Dat heeft volgens Van Dulmen geen relatie met de werkomstandigheden.

Het St. Antoniusziekenhuis Leidsche Rijn beschikt sinds een half jaar over een splinternieuw geboortecentrum.

Bron: AD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in