Samen Zwanger - Stephanie bevalt op stoep van ziekenhuis

Door een file te laat aankomen bij het ziekenhuis en dan op de stoep bevallen. Het overkwam Stephanie donderdagmorgen. Met haar vriend was ze met spoed naar het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch gegaan, maar ondanks 140 kilometer per uur op de vluchtstrook bij Empel lukte het niet om op tijd binnen te zijn. Dochter Lisa werd vlak voor het ziekenhuis geboren, op de stoep.

Thom, de vriend van Stephanie, probeerde nog om zijn vriendin uit de auto te tillen, maar dat ging niet meer lukken wist ze al. „Lisa was al onderweg”, vertelt de moeder op Facebook. Omstanders waarschuwden het ziekenhuispersoneel terwijl Thom aan de zijde van Stephanie bleef.

’Gaan we haar later zeker vertellen’

Verloskundigen renden naar beneden om ervoor te zorgen dat Stephanie op de stoep kon bevallen. „Binnen een half uur en twee keer persen was ze er al”, vertelt Stephanie aan het Brabants Dagblad. „Ik schreeuwde nogal volgens mij”, aldus Stephanie.

Maar toen het personeel binnen enkele minuten bij de auto was, was alle paniek verdwenen. Toen was Lisa er al.

Spoedkoffer weer eens open

„We moesten vooral zorgen dat de baby warm bleef”, vertelt gynaecoloog Mieke Kerkhof aan het BD. Er is een speciale spoedkoffer voor noodgevallen maar die was in twintig jaar nog maar een keer open gegaan, donderdag dus voor de tweede keer. „Maar een bevalling die zo snel gaat, gaat vrijwel altijd goed”, aldus Kerkhof.

Beschuit met roze muisjes

Moeder en kind maken het goed. „Dit verhaal gaan we zeker tegen Lisa vertellen als ze later groot is.”

Alle betrokkenen bij de bevalling zijn getrakteerd op beschuit met roze muisjes.

Niet ín, maar bij het ziekenhuis bevallen. Het overkwam Stephanie en Thom vanochtend. Hun dochter Lisa werd geboren op…

Geplaatst door Jeroen Bosch Ziekenhuis op donderdag 31 mei 2018

Bron: De Telegraaf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in