Samen Zwanger - Straks registratie levenloos geboren kind mogelijk

Het is straks mogelijk, voor ouders die dat wensen, om de naam van hun levenloos geboren kind bij de samenstelling van hun gezin te zien in de Basisregistratie Personen (BRP). Dat heeft de ministerraad besloten op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Petitie van ouders

Ouders zien het als een groot emotioneel gemis en ervaren het als feitelijk onjuist dat hun levenloos geboren kind niet in de basisregistratie voorkomt. Daarom besloten zij een petitie te starten. En met succes.

Het kabinet brengt nu een wetsvoorstel in consultatie zodat registratie van het levenloos geboren kind op de kortst mogelijk termijn wordt gerealiseerd. Tegelijk worden de huidige voorzieningen in technische zin aangepast. Hierdoor wordt het op termijn mogelijk de registratie van een levenloos geboren kind bij de eigen gemeente te regelen.

Met terugwerkende kracht

Het wordt met terugwerkende kracht mogelijk om levenloos geboren kinderen in de BRP te registreren. Ook eerder levenloos geboren kinderen kunnen dus bij het gezin worden opgenomen in de basisregistratie.

Het wetsvoorstel wordt gedurende zes weken in internetconsultatie gebracht, waarna het voor advies naar de Raad van State gaat. Hierna volgt behandeling in de Tweede en Eerste Kamer.

Bron: De Verloskundige

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in