Samen Zwanger - Vaccinatiegraad is te laag

De vrees die reeds enige tijd bestond is bewaarheid: de vaccinatiegraad in Europa is te laag om nog voldoende bescherming te bieden tegen ernstige ziekten die door inentingen gemakkelijk te voorkomen zijn.

Door: Pieter Immerzaal

Steeds meer ouders enten hun kinderen niet in. Dat gebeurt niet alleen uit christelijke overwegingen, maar komt ook voor in de antroposofische hoek, bijvoorbeeld op vrije scholen. Sommige antroposofen vinden vaccinaties onnatuurlijk of ongezond en geloven dat kinderziektes heilzaam zijn. Verder zijn er nog mensen die denken dat kinderen autistisch worden door vaccinaties of nog erger, dat de overheid een chip in de inentingen stopt. Deze cowboyverhalen doen de ronde op internet en vinden nog altijd aanhangers.

Het gevolg is nu dat de dekkingsgraad te laag is en dat meer dan 200.000 Europeanen ernstig ziek zijn geworden door gebrekkige inentingen. Er zijn zelfs mensen overleden aan mazelen, stelt het Europees parlement donderdagmiddag. Het parlement haalt diverse epidemiologische studies aan die aantonen dat de Europese bevolking op dit moment onvoldoende beschermd is. Het roept de lidstaten op om met een actieplan te komen om de vaccinatiegraad te verhogen.

Bron: Welingelichte Kringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in