Samen Zwanger - Vliezen gebroken in de taxi

De baby die dit weekend op de A13 geboren werd, is zeker niet het enige kind dat op een bijzondere plek ter wereld kwam. Na een oproep via Facebook kregen we reacties over bevallingen op de gekste plekken: op de keukentafel, boven de wc, in een taxi en zelfs tijdens de eigen babyshower. “De verloskundige zei: stuur de visite maar naar huis!”

Afgelopen zaterdag is op de A13 tussen Delft en Rotterdam een baby geboren. Het meisje kwam onderweg naar het ziekenhuis al ter wereld in de auto van haar ouders, en maakt het goed.

Herkenbaar

Toen Susanne Maat uit Eindhoven dit verhaal hoorde, moest ze meteen aan haar eigen bevalling denken. Ook haar zoon kwam ter wereld op de achterbank van een auto, schrijft ze onder de oproep op onze Facebookpagina. “We waren onderweg naar het ziekenhuis, ik zat in de auto bij mijn moeder en mijn man reed achter ons.”

Joggingbroek uitgetrokken

Ze reden op de ring van Eindhoven en stonden midden op een kruising toen Susanne iets tussen haar benen voelde. “Het hoofdje was er al bijna uit, dus mijn moeder heeft snel de auto aan de kant gezet en tegen mijn man geroepen dat hij 112 moest bellen”, vertelt ze aan RTL Nieuws. “Ik heb toen snel mijn joggingbroek uitgetrokken en mijn moeder heeft de baby er uitgetrokken.”

En zo was Susannes zoon Jayden (inmiddels 7) binnen vijf minuten geboren. “Het is eerlijk gezegd in een soort roes aan me voorbij gegaan, ik was echt een beetje van de kaart op dat moment. Ik weet nog dat hij op mijn borst gelegd werd en dat het niet lang duurde voordat de ambulance er was. Uiteindelijk hebben zij de navelstreng doorgeknipt. We moesten ter controle nog twee dagen in het ziekenhuis blijven, maar alles was gelukkig goed gegaan en onze zoon is kerngezond.”

Vliezen gebroken in de taxi

Ook de dochter van Sheila Stouten uit Groningen kwam onderweg naar het ziekenhuis al ter wereld. “We hadden tegen de taxichauffeur gezegd dat we naar het Martini Ziekenhuis moesten, maar hij was per ongeluk naar het UMC Groningen gereden”, vertelt ze. “Dus toen mijn man dat zag zei hij: omkeren, we moeten naar het Martini Ziekenhuis!”

Maar onderweg naar het andere ziekenhuis braken Sheila’s vliezen al. “Ik schrok me rot en durfde niks te zeggen, maar toen we bijna bij de ingang waren voelde ik ineens het hoofdje. De taxichauffeur was ook geschrokken en mijn man is snel bij het ziekenhuis naar binnen gerend om hulp te halen.”

‘Ploep, en ze was er’

Maar nog voor haar man weer terug was, beviel Sheila al van hun dochter Ziva (inmiddels 7). “Het was echt ‘ploep’, en ze was er. Ik kon haar gewoon zo pakken”, vertelt Sheila. “Niet een verloskundige of een arts, maar ik, haar moeder, kon mijn kindje als eerste vasthouden. Dat was zo’n bijzonder gevoel, ik kan het eigenlijk niet uitleggen.”

Na een paar minuten arriveren de ziekenhuismedewerkers bij de taxi, en wilden ze de navelstreng doorknippen. Maar Sheila stak daar een stokje voor, vertelt ze lachend. “Ik heb blijkbaar de verloskundige opzij geduwd en gezegd dat mijn man dat moest doen. En hij heeft het uiteindelijk ook gedaan. Ik was op dat moment heel rustig en rationeel, en vooral heel gelukkig.”

Taxi schoonmaken

Ook voor de taxichauffeur was het een bijzondere gebeurtenis. “We dachten dat er nog wel een rekening zou volgen voor het schoonmaken en repareren van zijn auto, maar de directeur van het taxibedrijf is na de bevalling persoonlijk bij ons langsgekomen.”

Hij wilde in het echt zien wie er in één van zijn auto’s geboren was”, vertelt Sheila. “Toen vertelde hij ons dat de taxi gerepareerd was en schoongemaakt, en dat er geen kosten aan verbonden waren. Dat was ook best bijzonder.”

Matras op keukentafel

De geboorte van de dochter van Sanne Meinsma (27) uit Engwieren (foto rechts) verliep ook heel snel. “Ik zou eigenlijk in het ziekenhuis bevallen, dus we hadden geen kraambed. Maar toen op een ochtend mijn vliezen braken ging het zo snel, dat we maar een matras op de keukentafel gelegd hebben”, vertelt ze. “Binnen een uurtje is onze dochter Iris daar geboren.”

Inmiddels is het kindje zes maanden oud. Sanne herinnert zich nog goed hoe ze zich voelde tijdens de geboorte. “Ik liet het maar gewoon over me heen komen, want ik had ook geen keuze. De baby moest er uit, dus je kan ook niet anders. Ik ben vooral heel blij dat alles goed is gegaan en dat onze dochter gezond is.”

Naast de wc

Het scheelde niet veel, of de jongste dochter van Jolanda Sloot (30) uit Dalenveen was bij de geboorte in de toiletpot gevallen. “Het duurde best een tijdje voor ik ontsluiting kreeg, maar opeens ging het heel snel. Ik kreeg het gevoel dat ik naar het toilet moest, en ben daar even gaan zitten”, vertelt ze aan RTL Nieuws. “Maar toen ik daar eenmaal zat, dacht ik: het gaat nu komen.”

Jolanda zegt tegen haar man dat hij de verloskundige moet bellen, en vanaf dat moment komt alles in een stroomversnelling. “Ik voelde het komen, dus ik stond op’, vertelt ze. “Op dat moment kwam onze dochter er uit. Mijn man heeft haar nog net op kunnen vangen.”

Jolanda’s dochter Nayla (inmiddels 3) had bij de geboorte de navelstreng om haar nek, dus Jolanda was even in paniek. “Maar mijn man bleef heel rustig, alsof hij dit al vaker had gedaan. Hij kreeg instructies van de verloskundige, die op de luidspreker stond, en haalde de navelstreng los, wikkelde Nayla in handdoeken en legde haar op mijn borst. Hij heeft het echt super gedaan en alles is gelukkig in orde.”

Babyshower

De bevalling van Regina Snijders (35) uit Vroomshoop kwam wel heel onverwacht.

Ze kwam net thuis van een massage, toen ze door haar vriendinnen werd verrast met een babyshower. “Het hele huis zat vol”, vertelt ze aan RTL Nieuws.

Samen met haar vriendinnen at ze taart en deed ze spelletjes, maar op een gegeven moment kreeg Regina krampen. “Ik had het gevoel dat ik moest poepen en dacht dat het van de taart kwam, maar uiteindelijk heb ik toch maar de verloskundige gebeld. Die zei: stuur de visite maar naar huis, ik kom er aan.”

Op handen en knieën

Toen de verloskundige tien minuten later aan kwam, duurde het niet lang meer voor de dochter van Regina, geboren werd. “Ik zat inmiddels op handen en knieën op mijn bed, en voelde me eigenlijk een beetje schuldig omdat ik de babyshower die speciaal voor mij georganiseerd was, niet af kon maken. Maar tien minuten nadat de verloskundige er was, werd Dané (inmiddels bijna 4 jaar oud) geboren.”

Omdat Dané zeker vier weken te vroeg geboren werd, ligt ze nog drie weken in het ziekenhuis. “Maar ze was helemaal gezond en alles is goedgekomen”, zegt Regina. “Het blijft dan ook gewoon een leuk verhaal.”

Bron: RTL Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in