Samen Zwanger - Voorstel voor langer kraamverlof wordt sneller behandeld

De Tweede Kamer stemde op 20 juni voor een snellere behandeling van het wetsvoorstel om kraamverlof voor de partners uit te breiden van 2 naar 5 dagen.

Uit de ijskast

Het wetsvoorstel lag in de ijskast totdat er een nieuwe regering is, maar is nu van de probleemlijst afgehaald. ‘Vaders met een pasgeboren baby moeten nu zo snel mogelijk langer verlof krijgen’, zegt Asscher. Hij is blij met het besluit van de kamer.

3 dagen extra verlof

De PvdA hoopt dat de 3 extra dagen verlof in 2019 in kunnen gaan. Destijds pleitte de VVD voor uitstel, vanwege de kosten die dat met zich mee zou brengen. Asscher vindt dat ‘bizar en ouderwets’.

Europees plan: 10 dagen verlof

De Europese Commissie heeft voorgesteld om een betaald verlof van 10 dagen in te laten gaan. Alle partijen vinden dat de Europese Unie zich niet met dergelijke zaken moet bemoeien. Als ook parlementen in andere landen bezwaar maken, zal de commissie opnieuw naar het plan moeten kijken.

De SP steunt een uitbreiding van het verlof van harte, maar wil dit graag landelijk regelen, benadrukt Kamerlid Jasper van Dijk.

Bron: De Verloskundige

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in