Samen Zwanger - Vrouw slaapt door eigen bevalling heen

Het zal veel vrouwen als muziek in de oren klinken: niets merken van je bevalling, omdat je ligt te slapen. Het overkwam een Britse vrouw.

De bevalling van Alice Payne, een 23-jarige Britse privélerares, werd vorige maand in het ziekenhuis ingeleid omdat haar zoontje na 38 weken zwangerschap niet meer groeide. Payne kreeg hormonen toegediend om de weeën op gang te brengen, maar die leken weinig effect te hebben.

Pijnstiller

De weeënmonitor waaraan Payne gekoppeld was, vertoonde geen activiteit. Omdat de aanstaande moeder wel veel pijn had, kreeg ze van artsen versuffende pijnstiller toegediend. De aanstaande moeder zakte weg in een diepe slaap. Toen ze een uur later wakker werd, was ze tot haar stomme verbazing al bijna volledig bevallen van haar zoontje Phillip.

De monitor bleek niet goed te functioneren, waardoor artsen zich niet realiseerden hoe ver de bevalling van Alice al op weg was. Toen ze lag te slapen, had ze al tien centimeter ontsluiting en was ze klaar om te persen. Artsen vreesden dat ze daarvoor te zwak zou zijn en dat de baby met een keizersnede gehaald moest worden. Dat bleek uiteindelijk niet nodig: Alice perste haar zoon in haar slaap ter wereld.

Gemengde gevoelens

Het schouwspel trok veel bekijks van verplegers en verloskundigen, die de ervaring van Alice beschreven als het gekste wat ze ooit hadden gezien. Payne zelf kijkt met gemengde gevoelens terug op de bevalling. “Ik ben blij dat ik de pijn niet mee heb gekregen, maar ik had het ook wel mooi gevonden als ik de geboorte van mijn eerste kindje bewuster had meegemaakt. Nu moet ik hem, als hij er later naar vraagt, vertellen dat ik in slaap ben gevallen.”

Bron: RTL Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in