Samen Zwanger - Vrouw wordt verliefd op spermadonor

“Ik ben in de dertig en heb het zoeken naar de ware opgegeven. Ik wil een baby”. De Britse Jessica plaatste een contactadvertentie waarin ze seks aanbood in ruil voor een baby. Maar wat begon als een zoektocht naar alles behalve romantiek, eindigde toch in liefde.

Al sinds haar dertigste verjaardag droomde Jessica (niet haar echte naam) van een gezin. Overal om haar heen kregen mensen kinderen, maar haar toenmalige vriend wilde nog niet. Toen ze haar kinderloze tante alleen in het ziekenhuis zag liggen, besloot Jessica het roer om te gooien. “Ik zag mezelf al eindigen zoals mijn tante als ik geen kinderen zou krijgen. Het is toch een soort verzekering voor je oude dag”, vertelt ze aan BBC.

Niet in de val lokken

Jessica’s huisarts raadde haar aan op zoek te gaan naar een spermadonor. Daar voelde ze niet veel voor, ze had liever een betrokken vaderfiguur in het leven van haar toekomstige kind. Ook het idee van haar beste vriendin om dan maar een spermadonor te zoeken in het plaatselijke café, leek Jessica geen goed plan.

“Ik wilde geen onbeschermde seks met iemand uit een café hebben, zonder dat we een soa-test hadden gedaan. Bovendien wilde ik niemand in de val lokken door stiekem zwanger van ze te worden.”

Langer dan 1.75 meter, veel seks

Na een mislukte poging een vader te vinden op een website voor co-ouderschap besloot ze een simpele contactadvertentie te plaatsen. Niet op een datingsite, maar gewoon op Craigslist, de Britse Marktplaats.

“Op Craigslist kijken heel veel mensen, en het is bovendien gratis om een advertentie te plaatsen”, verklaart Jessica haar keuze. En dus schreef ze de advertentie, in de bus op weg naar werk. De toekomstige vader moest langer dan 1.75 meter zijn, niet ouder dan 40 jaar en bereid om een soa-test te doen. En, ook niet onbelangrijk, hij moest “een paar dagen achter elkaar veel seks willen hebben.”

Meteen zwanger

Zoals verwacht kreeg Jessica veel reacties van mannen die alleen maar seks wilden, of gewoon een foto van hun geslachtsdeel stuurden. Maar ook een berichtje van Ross, een 33-jarige inwoner van Londen die ‘het leuk vond om oom te zien, maar ook heel graag zelf vader wilde worden’.

Ze spraken af en de klik was er meteen. “Het voelde heel gemakkelijk, en hij was een stuk knapper in het echt”, vertelt Jessica. Na een paar dates en de verplichte soa-test gingen ze met elkaar naar bed. Het bleek ook op dat vlak helemaal te klikken, maar veel tijd om daarvan te genieten hadden ze niet: Jessica was meteen zwanger, nog geen zes weken na het plaatsen van de advertentie.

Toch verliefd

Jessica en Ross hadden een contract waarin stond dat ze alles samen doen, maar ook zonder die bepalingen was Ross heel betrokken. Hij ging mee naar afspraken, ontmoette haar ouders en was bij haar tijdens de bevalling.

Toen ze zelfs begonnen te kibbelen over babydingen kwam bij Jessica het besef: ze was verliefd geworden op haar spermadonor. “Onze ruzietjes maakten me verdrietig, omdat ik eigenlijk verliefd op hem was”. Gelukkig voelde Ross hetzelfde, en dus kregen ze een relatie nog voor dat de advertentie-baby er was.

Geen spijt

Inmiddels wonen ze samen, en heeft Jessica dus haar baby én de romantiek. “Het is heerlijk om samen te zijn, en het maakt het opvoeden van een kind een stuk makkelijker”, zegt Jessica, die zelfs al denkt aan een tweede kindje met Ross. Spijt van haar alternatieve zoektocht heeft ze dan ook niet. “Ik heb geen spijt van de advertentie. Je krijgt niet wat je wilt door geduldig af te wachten.”

Bron: RTL Nieuws, Editie NL

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in