Samen Zwanger - Wat je denkt, maar niet zegt tegen de kraamvisite

Zodra je bent bevallen wil iedereen je wondertje bekijken. De geboortekaartjes heb je een aantal dagen geleden verstuurd en je hebt al een aantal afspraken staan met de mensen die op kraamvisite komen. Tijdens deze visite staan jullie (papa en mama) en het kind centraal. Helaas, gaat een kraambezoekje niet altijd over rozen. De kraamvisite kan namelijk de meest gekke opmerkingen maken of rare vragen stellen. Het is niet altijd geheel verstandig om de dingen die je denkt ook daadwerkelijk te zeggen. Dit zijn de meest rare, gekke opmerkingen en vragen tijdens de kraamvisite:

Wow, jij ziet er moe uit!

Ja, dat kan wel kloppen. Ik heb een drukke dag achter de rug! (Echt waar? Nog geen 2 weken geleden heb ik een kind van 3,5 kilo uitgeperst. En het enige wat ik ervoor terug krijg zijn slapeloze nachten en gesprongen tepels. Bovendien is het hebben van wallen de trend van 2018.)

Ik zei toch dat het zwaar was?

Ja, je hebt helemaal gelijk. (Fijn, wrijf het er maar lekker in. Niemand heeft mij verteld dat het voelt alsof een vrachtwagen over je heen rijdt.)

Komt er nog een volgende?

Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht. (WAT? Mijn hechtingen zijn nog niet eens opgelost en mijn bekken heeft geen bodem meer.)

Is het goed als we één uurtje later komen?

Ja hoor, geen probleem. (NEE. Afspraak=afspraak. Ik heb namelijk nog zoveel te doen. Ik moet nog slapen, mijn kindje voeden, nog meer slapen en mijn kindje voeden.)

Vind je het goed als we nog één drankje drinken?

Ja hoor. Blijf maar zolang je wilt. (Ik mag zelf nog geeneens een drankje, tenzij ik mijn kind dronken wil voeren. Bovendien wil ik naar bed. Ga alsjeblieft naar huis en laat mij met rust!)

Toen ik mijn kind kreeg, deed ik het op een geheel andere wijze!

Wat zijn al die adviezen handig! Ik ga kijken of het voor ons ook werkt. (Ik weet en bepaal zelf wel wat voor mij en mijn baby werkt. Houd alsjeblieft je ik-heb-het-allemaal-al-meegemaakt voor jezelf. Heb je je wijntje trouwens nog niet op? IK WIL SLAPEN.)

Wij hebben de kinderen ook meegenomen!

Wat gezellig. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. (Nog meer geschreeuw aan mijn kop, terwijl ik als een zombie in het kraambed lig. Hartelijk dank.)

Wat zijn baby’s eigenlijk lelijk!

Ik vind baby’s juist wonderschoon. (Hoe durf je mijn baby lelijk te noemen. Mijn baby is het allermooiste kind van de wereld.)

Ben je uitgescheurd?

Nee hoor, buurvrouw! (Fijn dat we het over de huidige toestand van mijn geslachtsdelen hebben. Los van het feit dat ik tot mijn achillespees ben uitgescheurd en mijn loopje met die van een pinguïn vergeleken kan worden. Totaal niet ongemakkelijk…)

Mag mijn kind de baby vasthouden?

Als je goed oplet, vind ik het goed. (Wat denk je zelf? Je kind is namelijk zelf nog een dreumes en ik heb er geen zin in dat hij mijn baby laat vallen. Ik kom net van het ziekenhuis vandaan en wil er voorlopig niet meer heen. Tenslotte moet de baby rusten, anders blijft hij erg onrustig.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in