Week 41

0
336

[metaslider id=2083]

Hoe je baby groeit

het is week 41. Je baby weegt nu 3600 gram en is bijna 51 centimeter lang. Hoe fijn hij het ook in je buik vindt, je baby kan er niet blijven. Om veiligheidsredenen zal je verloskundige met je praten over de gevolgen als de baby volgende week (of eerder) niet wordt geboren. Jij en je baby lopen een verhoogd risico op complicaties. Na 42 weken is de kans namelijk groter dat je bevalling langer duurt of stopt. Zowel jij als je baby hebben dan een verhoogd risico op verwonding tijdens een vaginale bevalling en er is een groter risico op doodgeboorte.

Hoe je leven verandert

Het is erg lastig om niet bang te zijn als je na je uitgerekende bevallingsdatum nog steeds zwanger bent. Vooral als je familie en vrienden blijven bellen om je status te checken. Maar maak je geen zorgen, je zult niet voor altijd zwanger zijn.

De methodes die je verloskundige gebruikt om de bevalling in te leiden (inductie) zijn afhankelijk van de conditie van je baarmoederhals. Als je baarmoederhals niet begint te verwijden, is die nog niet gereed voor de bevalling. In dit geval gebruikt je arts of verloskundige hormonen of methodes om de bevalling te starten. Afhankelijk van je situatie kan deze procedure bestaan uit: strippen van je vliezen of het gebruik van medicatie, zoals oxytocine om je weeën op te wekken. Als deze of andere methodes niet werken, beval je uiteindelijk met een c-sectie (keizersnede).

Informeer in de tussentijd onmiddellijk je arts of verloskundige als de bewegingen van je baby trager worden of als er vloeistof uit je vagina lekt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in