Samen Zwanger - Helpen bevallen en je eigen baby ter wereld brengen

Toen de Amerikaanse vroedvrouw Emily Dial wist dat ze zwanger was, wilde ze twee dingen: geboortefoto’s laten maken door haar vriendin Sarah Hill en zichzelf – met al haar ervaring – helpen bevallen. Haar wensen werden vervuld en dat leverde bijzondere beelden op.

De vrouw moest bevallen via keizersnede en wilde een actieve rol spelen tijdens het moment. Op de dag dat de geboorte was gepland, kreeg ze handschoenen en mocht ze haar dochter op de wereld zetten zodra de dokters de incisie in haar buik hadden gemaakt. “Het was een fantastisch gevoel om mijn handen naar mijn buik te brengen, haar hoofdje aan te raken en dan de rest van haar lichaampje te voelen komen. Een beetje vreemd wel, omdat de rest van mijn lichaam verdoofd was”, laat Dial weten via de sociale netwerksite CafeMom.

Toen de kersverse mama haar dochter Emma zelf uit haar buik had getild, bracht ze haar door het doek in de operatiekamer tot bij haar gezicht om voor het eerst oogcontact te maken. “Het was een surreëel moment dat elke moeder de rest van haar leven bijblijft”, zei ze.

Onwezenlijk moment

Ook de bevriende fotografe was erg onder de indruk omdat ze het intense moment mocht vastleggen op de gevoelige plaat. “Dit was een van de meest fantastische dagen van mijn leven. Mijn vriendin en vroedvrouw Emily had vandaag niet alleen een keizersnede, ze haalde het kindje zelf uit haar buik. Het was onwezenlijk. Ze was voorbestemd om baby’s ter wereld te helpen en een keizersnede hield haar niet tegen om ook vroedvrouw van dienst te zijn tijdens haar eigen bevalling”, schrijft Sarah Hill bij een reeks foto’s van het moment op Facebook.

Bron: Het Nieuwsblad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in