Samen Zwanger - Zorgverzekering voor verloskundige zorg

Als je zwanger bent, maak je gebruik van de zorg. Het is handig om te weten welke zorg er wordt vergoed vanuit het basispakket van je zorgverzekering. En welke kosten je zelf moet betalen.

Wat wordt er vergoed vanuit de basisverzekering?

De basisverzekering vergoedt zorg die moeder en baby vóór, tijdens en na de bevalling nodig hebben. In je zorgpolis kun je lezen welke zorg je vergoed krijgt door je zorgverzekering. Het type zorgpolis bepaalt bovendien of je zelf een zorgaanbieder mag kiezen. De kosten van zorg rond de zwangerschap kunnen (deels) ten laste komen van het verplichte eigen risico. Ook zijn er zorgvoorzieningen en behandelingen waarvoor je een eigen bijdrage moet betalen. Denk aan geneesmiddelen en vervoerskosten. Zwangerschapscursussen worden niet vergoed vanuit je basisverzekering.

Wanneer moet je een eigen bijdrage betalen?

Soms moet je voor verloskundige zorg bij de bevalling een eigen bijdrage betalen. Wanneer dat het geval is, hangt af van: de plaats waar je bevalt én je daarvoor een medische indicatie hebt (als er bepaalde complicaties of risico’s zijn voor moeder en/of kind).

Bron: De Verloskundige

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in