Samen Zwanger_4 maanden oud_week 2

Inmiddels kan je baby een paar minuten per keer met zijn handen en voeten spelen. Plotseling realiseer je je dat het wel erg stil is in de slaapkamer, dus je neemt een kijkje en je ziet dat je baby zich in zijn eentje kan amuseren in zijn wieg. Misschien heb je nu eindelijk de tijd voor die tweede kop koffie!

Je leven: Je partner erbij betrekken

Als moeder zijnde ben je snel geneigd om in te grijpen als je baby begint te huilen. Daar is natuurlijk niks mee, maar denk ook aan je partner. Geef hem de kans om ook met jullie baby te binden.  Er zijn tal van technieken die je kunt gebruiken om je partner aan te moedigen, maar het is ook belangrijk om hem de ruimte te geven om te experimenteren en zelfstandig te leren.

Herinner je partner eraan om de behoeften van uw baby te beoordelen (luiers, voeding, oprispingen) en deze als eerste te vervullen. Als het huilen aanhoudt, kan hij proberen je baby te kalmeren door hem bijvoorbeeld tegen zich aan te houden of hem een massage te geven.

Meer informatie over: Bindvliesontsteking

Conjunctivitis of bindvliesontsteking, is een ontsteking van het oog die veroorzaakt kan worden door een virus, bacterie of een allergeen. Het membraan dat het wit van zijn ogen en de binnenkant van zijn oogleden bedekt (de conjunctiva of het bindvlies genoemd), raakt geïrriteerd. Als gevolg hiervan kunnen zijn ogen er waterig, roodachtig of slaperig uitzien als gevolg van oogafscheiding, die wit, geel of groen kan zijn. Ze kunnen zelfs ’s morgens dicht blijven zitten. Een of beide ogen kunnen worden beïnvloed.

Wat je moet doen

Bel meteen de arts van je baby. Ze zal de ogen van je baby moeten onderzoeken en een specifieke behandeling aanbevelen, afhankelijk van de oorzaak. Het is ook belangrijk om je handen vaak te wassen, vooral voor en nadat je de ogen van je baby hebt onderzocht, om te voorkomen dat de infectie zich verspreidt. Een bindvliesontsteking is behoorlijk besmettelijk. Houd je baby dus weg van de kinderopvang en/of peuterspeelzalen en was alle beddengoed, washandjes en handdoeken regelmatig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in