Samen Zwanger_ 3 maanden oud_ week 4

Als je de baby op zijn buik legt, tilt hij waarschijnlijk zijn hoofd en schouders omhoog met zijn armen als steun. Deze mini push-up helpt zijn spieren te versterken en geeft hem een beter beeld van wat er gaande is. Hij kan jou en zichzelf verbazen door te gaan rollen. Je kunt deze vaardigheid aanmoedigen door te spelen: Wiebel een speeltje naast de kant waar hij gewoonlijk naar toe rolt om te kijken of hij het opnieuw wil proberen. Doet hij dat, juich en glimlach dan naar hem. Hij heeft misschien je geruststelling nodig, want deze nieuwe activiteit kan een beetje angstaanjagend voor hem zijn.

Je baby achterlaten

Het is normaal om angstgevoelens te hebben, zelfs wanneer je jouw baby bij je ouders of een vertrouwde babysitter achterlaat. Dit is een teken dat je bezorgd en zorgzaam bent. Tegelijkertijd is het geen goed idee om steeds maar weer toe te geven aan je zorgen. Je verlangen om je baby bij je te houden moet worden afgewogen tegen andere werkelijkheden, zoals je mentale gezondheid (het nemen van pauzes van je baby kan goed zijn voor jullie beiden), dat je moet werken om geld te verdienen en de noodzaak dat je baby leert om ook met andere mensen om te gaan.

Een babysitter kan zowel noodzakelijk als waardevol zijn. Als je nog nooit een babysitter hebt ingehuurd, vraag dan om referenties van andere ouders die je vertrouwt. Heb je eenmaal een babysitter gevonden, laat die dan bij je baby zitten terwijl jij huishoudelijke klusjes doet. Op die manier kun je zien hoe de babysitter met je kindje omgaat. Wanneer je het huis verlaat, probeer je dan zo normaal mogelijk te gedragen. Als je nerveus lijkt, kan je baby dat oppikken, waardoor de ‘scheiding’ voor jullie beiden moeilijker wordt.

Meer informatie over: Mollige baby’s

Sommige baby’s worden mollig geboren, anderen groeien op die manier. Het komt niet door een ongezond voedingspatroon en een gebrek aan beweging, maar omdat ze nog niet veel spieren hebben ontwikkeld. Eerst zal de arts controleren of het gewicht en de lengte van je baby binnen de richtlijnen voor zijn leeftijd vallen. Als hij te zwaar is, zal je arts hem waarschijnlijk gewoon in de gaten houden om te zien hoe hij groeit. Het is vrij zeldzaam dat een dokter op deze leeftijd erg bezorgd is, vooral als de voeding van de baby nog geen vaste stoffen bevat.

Een dikke baby wordt niet per se een tiener of volwassene met overgewicht. Veel grote baby’s vallen af als ze beginnen te kruipen en te lopen. Naarmate je baby groeit, kun je hem fit en gezond houden door het spelen op de grond te stimuleren. Voed hem alleen als hij honger heeft en vermijd het gebruik van een fles om hem te kalmeren als hij van streek of gestrest is. Bied hem in plaats daarvan een speeltje aan of geef hem extra aandacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in