Samen Zwanger - 6 maanden oud_week 3

Al snel kan je baby jou laten weten dat hij klaar is om met zijn vingers proberen te eten door de lepel waarmee je hem voedt te pakken of voedsel van je bord te roven. Je baby kan een goede eetlust hebben, maar niet hij heeft niet veel tanden, dus begin met voedsel dat hij kan kauwen of dat gemakkelijk in zijn mond zal oplossen. Probeer kleine stukjes banaan, avocado, mango of zachte kaas.

Naarmate je baby groter wordt, kun je hem hapklare stukjes geven van wat je maar eet. Om het risico op verstikking te verminderen, laat je baby dan eten terwijl hij rechtop zit in een hoge stoel in plaats van achterover leunend in een autostoel of kinderwagen.

Tijd voor jezelf nemen

De meeste nieuwe ouders denken te weinig aan zichzelf. Je baby vergt veel energie en tijd van je, je doet je best om je baan te behouden en daar komen de dagelijkse activiteiten in het huishouden nog bij. Maar je moet niet vergeten om aan jezelf te denken, want als je dat niet doet, word je levenslust minder. Dit kun je doen:

  • Aangezien je geen uren aan je dag kunt toevoegen, probeer je tijd dus zo goed mogelijk te benutten. Stel jezelf de vraag wat je kunt loslaten. Ook kun je een schoonmaker inhuren, zodat je het huishouden voor een groot deel los kunt laten;
  • Bovendien kun je de taken eventueel met je partner verdelen, vooral als het gaat om de babyverzorging;
  • Leer vervolgens het beste te halen uit elke pauze die je krijgt door een lijst te maken van eventuele ‘ik’ -activiteiten die je mist (lezen, breien, bloggen) en ze hier en daar in te plannen;
  • Neem contact op met andere ouders en ontdek hoe het hen is gelukt om tijd te besparen.

Meer informatie over: Bezoeken aan de spoedeisende hulp

Hoewel de kans behoorlijk groot is dat je baby geen bezoek aan de spoedeisende hulp (SEH) hoeft te brengen, moet je hier toch op voorbereid zijn. Een van de redenen waarom een ​​baby onmiddellijk medische hulp nodig heeft, is een ernstige allergische reactie, een darmblokkade of een ernstige astma-aanval. Je baby kan ook een voorwerp doorslikken of inademen of hij kan vallen en een hersenschudding of een snee krijgen.

Bel 112

Als je baby om wat voor reden dan ook moeite heeft met ademhalen, een anafylactische shock (een acute, ernstige allergische reactie) krijgt of een hersenschudding lijkt te hebben (hij is lusteloos na een val of zijn hoofd is gedeukt in plaats van een verhoogde blauwe plek), bel dan 112. Voor de meeste andere noodgevallen kun je je arts bellen. Als je het niet zeker weet, aarzel dan niet om je baby naar de eerste hulp te brengen.

Voorbereiding

Voordat er een noodsituatie optreedt, moet je weten waar de dichtstbijzijnde SEH is (idealiter in een kinderziekenhuis) en de route die je moet nemen om daar te komen. Bij aankomst zal het personeel je vragen om wat papierwerk in te vullen, dus het is altijd een goed idee om je zorgverzekeringsinformatie en de naam en het nummer van je arts bij de hand te houden.

Laat je baby zien dat je kalm bent en dingen onder controle hebt (zelfs als dat niet het geval is). Fysieke geruststelling is ook belangrijk, maar probeer het niet te overdrijven. Het krijgen van meer aandacht kan hem angstig maken. Neem de luiertas met luiers, kleding en een paar favoriete boeken of speelgoed en voedsel voor een of twee voedingen mee. Vraag bij het inchecken of er enige reden is om je baby niet te voeden terwijl je wacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in