Samen Zwanger - 6 maanden oud_week 4

Op deze leeftijd neigen baby’s naar tastbare dieren, groot en klein. Wanneer je nieuwe leden aan zijn pluche gezin toevoegt, let dan op zacht, goed gestikt speelgoed. Andere veilige speelgoed zijn ballen (niet klein genoeg om in de mond van je baby te passen), blokken en grote poppen.

Een manier om te weten of je baby een favoriete object heeft is door het object van je kind  proberen weg te nemen. Je baby zal protesteren. Wees gerust, want dit kan een teken zijn van opkomende onafhankelijkheid terwijl je kleintje langzaam maar zeker leert van je te scheiden.

Omgaan met je eigen ouders

Je (schoon)ouders worden bij de geboorte van je kindje oma en opa. Ze willen zich graag veel bemoeien met jou en de zorg voor je kindje. Soms wordt dit teveel voor jou. Maar onthoud: Ze bedoelen het goed.

Probeer niet te defensief of oordelend te reageren als je ouders of schoonfamilie kritiek hebben op je opvoedingsstijl, ongewenst advies uitbrengen of anderszins proberen je keuzes voor het opvoeden van je baby te beïnvloeden. Door zelfvertrouwen te hebben in je eigen opvoedingsvaardigheden worden deze ongevraagde meningen gemakkelijker hanteerbaar. Ze hebben misschien meer jaren ervaring in het ouderschap dan jij, maar jij en je partner zijn de ouders van je kind, een feit dat je hen er voorzichtig aan kunt (en misschien moet) herinneren. Bedank ze voor hun inbreng, zelfs als je duidelijk vasthoudt aan je standpunten, als die voor je werken. Bedank je (schoon)ouders voor hun vrijgevigheid en leg uit wat je niet of wèl leuk vindt voor je baby.

Meer informatie over: Vegetarisch dieet voor baby’s

Je baby kan alle vitaminen, mineralen en eiwitten krijgen die hij nodig heeft uit een voedzaam, uitgebalanceerd vegetarisch dieet. In feite komt het voeden van hem op die manier in dit stadium vrij natuurlijk: een kind van 6 maanden neemt nog steeds de meeste van zijn voedingsstoffen aan moedermelk of flesvoeding, en het eerste vaste babyvoeding dat hij krijgt, naast graanproducten, zijn gepureerde  groenten en fruit.

Een uitgebalanceerd dieet

Een uitgebalanceerd dieet is essentieel voor elke baby. Hij heeft eiwitten nodig, die het vermogen om te groeien en te genezen verbetert, dus met een vegetarisch dieet zul alternatieve bronnen toe moeten voegen. Laat je arts weten of je van plan bent om het dieet van je baby verder te beperken tot een veganistisch dieet. Dat wil zeggen: Voedsel dat geen eieren of zuivelproducten bevat, omdat je er extra op moet letten dat hij genoeg van bepaalde voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals vitamine B12 en D, calcium en zink. Een veganistisch dieet kan weinig ijzer bevatten, dus zorg ervoor dat hij ijzerrijke voedingsmiddelen zoals volle granen, verrijkte granen en bladgroenten zoals spinazie krijgt.

Alternatieven voor vlees en gevogelte

Alternatieven voor vlees en gevogelte die geschikt voor een baby zijn: kwark, tofu, bonen (goed gekookt en gepureerd), verrijkte volle granen (brood, pasta, rijst en ontbijtgranen), yoghurt en kaas. Zorg ervoor dat je de voedingsmiddelen in hapklare stukken aan je baby geeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in