Samen Zwanger_9 maanden oud_week 2

Rond deze week zal je baby meer specifieke informatie gaan onthouden, zoals waar zijn speelgoed ligt. Hij zal ook in staat zijn om acties die hij vorige week heeft gezien te imiteren. Deze vaardigheden duiden erop dat zijn geheugen verbetert – het vermogen om enkele details van een specifieke ervaring voor een korte tijd te onthouden. Toch kan hij de meeste herinneringen niet onthouden. Het onthouden van langdurige bewuste herinneringen aan specifieke gebeurtenissen zal zich niet ontwikkelen totdat je kind 2 of 3 jaar oud is, wanneer hij een ‘echte’ taal kan spreken.

Verschillende opvoedingsstijlen

Iedereen heeft een iets andere stijl en prioriteiten als het om opvoeden van kinderen gaat. Toch kan het soms moeilijk zijn om je mond te houden als je vindt dat iets anders moet. Vergeet niet dat opvoedingsmethoden heel persoonlijk zijn en wat voor jou werkt, werkt misschien niet voor iemand anders. Denk ook na over hoe je je voelt als je wordt bekritiseerd door vreemden die je aansporen om je baby bijvoorbeeld een mutsje of hoedje op te zetten. Of door familieleden die het niet eens zijn met je slaap- of voedingsroutines. Vaak zijn er geen ‘goede antwoorden’, maar eerder oplossingen die in bepaalde situaties het beste werken.

Soms is de beste oplossing om aan te geven dat je het niet met de ander eens bent. Als de benadering van je vriendin haar baby beïnvloedt (bijvoorbeeld als zij negeert dat haar baby herhaaldelijk slaat of bijt), kun je erover praten. Als je denkt dat je vriend(in) iets aan het doen is dat zijn of haar baby in gevaar brengt, kun je altijd je bezorgdheid uitdrukken. Je vriendin heeft deze informatie waarschijnlijk nog niet en is zich mogelijk niet bewust van de risico’s. Wees eerlijk en specifiek over je bezorgdheid. Probeer tegelijkertijd te benadrukken dat je het probleem ter sprake brengt, omdat je goede vrienden wilt blijven. Als ze niet reageert, moet je beslissen wat het beste is voor jou en je baby.

Meer informatie over: Borstvoeding afbouwen

Het wordt aangeraden om  de komende 1 à 2 jaar nog borstvoeding te geven naast de vaste babyvoeding. Er is geen vastgesteld moment om de borstvoeding af te bouwen, want dit verschilt enorm. Jij kent je baby en je voelt vanzelf aan wanneer de tijd er rijp voor is. Ook is er geen beste manier om de voeding af te bouwen, maar we willen je graag een aantal tips geven:

  • Verlaag het aantal borstvoedingssessies geleidelijk, één voor één, en bied je baby alternatieven aan;
  • Begin met het stoppen van voedingen overdag en ga dan verder met het voeden in de vroege ochtend. En geef de laatste voeding voor het slapen gaan;
  • Probeer de sessies korter te maken en bied je baby daarnaast vaste voeding aan;
  • Geef je baby de nodige tijd om aan deze veranderingen te wennen. Is je baby er nog niet klaar voor? Ga dan wat langer door met de borstvoeding;
  • Voor meer informatie en hulp kun je een lactatiekundige inschakelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in