Samen Zwanger - Acupunctuur

Al meer dan 3000 jaar promoot de Traditionele Chinese Geneeskunde gespecialiseerde behandelingen voor vrouwen in verband met vruchtbaarheid, zwangerschapsbegeleiding en herstel na bevallingen. Acupunctuur kan op verschillende manieren worden gebruikt om de gezondheid van moeder en foetus te bevorderen.

Zwangerschapsmisselijkheid

Acupunctuur is vaak zeer effectief bij zowel het verminderen van de hevigheid als het verlagen van de frequentie van misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap.

Pijn in spieren en skelet

Rugpijn, pijn in de ribben, ischias en symphysis pubica komen vaak voor in de latere stadia van de zwangerschap en kunnen allemaal aanzienlijk worden verminderd met behulp van acupunctuur. Rugpijn in een vroeg stadium van de zwangerschap kan ook te wijten zijn aan andere oorzaken en moet dus uitvoerig bekeken worden door een verloskundige of arts alvorens met acupunctuur te behandelen.

Te hoge bloeddruk

Acupunctuur kan een belangrijke rol spelen in het verminderen van hypertensie, helemaal als hier voor het eerst sprake van is en er meteen met de behandeling wordt begonnen.

Ontwikkeling en ligging van de foetus

Om de ontwikkeling van de foetus te optimaliseren zijn er speciale behandelingen bij drie en zes maanden. Acupunctuurbehandeling kunnen ook toegepast worden bij foetussen die te klein zijn. Onderzoek in Italië heeft laten zien dat het gebruik van moxa in de 32e week een duidelijk waarneembaar effect heeft bij het draaien van de baby. Dit is van belang bij een stuitligging.

Pre-Birth Acupunctuur

Drie weken voor de bevalling wordt behandeling aangeraden, Pre-Birth Acupunctuur om pelvis (bekken) en cervix (baarmoederhals) voor te bereiden op de geboorte. Behandelingen kunnen ook helpen om een bevalling op gang te brengen wanneer een baby over tijd is.

Problemen na de zwangerschap

Acupunctuur heeft technieken die het herstel kunnen bevorderen, hieronder vallen dieetadviezen en het gebruik van specifieke sterkende en bloed opbouwende kruiden. Met Acupunctuur en voedingsadviezen kunnen we de vrouwen weer sneller op de been helpen na de bevalling. Andere aandoeningen die verholpen kunnen worden met acupunctuur zijn:

  • Onvoldoende melkafscheiding;
  • Wondherstel;
  • Postnatale depressie;
  • Incontinentie.

Mocht je klachten ondervinden die hier niet worden benoemd, neem dan contact op met je verloskundige. Zij kan dan samen met jou kijken naar een optimale behandeling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in