Samen Zwanger - Contact maken met je ongeboren baby

Ook tijdens de zwangerschap kun je zorgen voor een band met je baby. Het klinkt heel raar, maar het is toch echt waar. Lees hier over hoe je contact kan maken met je ongeboren baby.

Het is van groot belang om een band met je baby te creëren. Ook tijdens de zwangerschap, want dan kan de baby al verschillende dingen waarnemen. Je kindje luistert niet alleen naar adem- en darmgeluiden of het kloppen van je hart, maar ook naar geluiden en het voelt aanrakingen van buitenaf.

Geluid

Rond de 5 à 6 maanden van je zwangerschap kan je kindje ook geluiden buiten de baarmoeder horen. Je baby went aan de stem van jou en de dierbaren om je heen. Hij kan dus na de geboorte de stem van jou en je partner herkennen. Praat dus ongegeneerd met je ongeboren baby. Zodra je ruzie hebt of gaat schreeuwen, wordt je baby onrustig. Probeer dit te voorkomen. Ook kun je de baby laten wennen aan rustige muziek. Als je een bepaald liedje vaak opzet, bestaat er een kans dat dit liedje je baby ook na de geboorte rustig houdt/maakt.

Aanrakingen

Door over je buik te strelen, voelt de baby aan dat hij welkom is. Er bestaat een kans dat je baby naar je hand toe wil of een schopje geeft. Ook als je je buik omarmt en gaat wiegen, zul je merken dat je baby mee wil spelen. Als je stopt met wiegen geeft de baby een seintje (naar je hand zwemmen) dat je door moet gaan. Het kan zo zijn dat je kindje in een diepe slaap zit, probeer het dan later opnieuw.

Uit onderzoek is gebleken dat de band tussen moeder, partner, kind(eren) en de pasgeboren baby na de geboorte sterker is.

Zwangerschapshaptonomie

Door het volgen van een cursus zwangerschapshaptonomie leer je door middel van aanrakingen contact met je ongeboren baby te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in