Samen Zwanger - De beste seksposities om zwanger te worden

Als je zwanger probeert te worden, ben je bereid om alles te proberen. Maar zal een andere sekspositie eigenlijk helpen?

Is een missionarishouding beter dan doggy style (vrouw steunt op haar handen en knieën, terwijl de man geknield achter de vrouw zit en haar penetreert)? Moet je achteraf op je hoofd gaan staan? Wees gerust, het is niet nodig om terug te keren naar conventionele seks of om allerlei acrobatische posities te proberen. In feite bevelen doktoren aan dat paren moeten doen waar ze zich goed bij voelen. Er is namelijk geen bewijs dat de ene sekspositie beter is dan de andere.

Moet ik een orgasme hebben om zwanger te worden?

Vanzelfsprekend is het erg belangrijk dat de man een orgasme heeft (vanwege de spermacellen die op dat moment vrij komen). Er is echter geen bewijs dat de vrouw ook een orgasme moet hebben. Het vrouwelijke orgasme draait vooral om plezier en voldoening. Het helpt niet echt om de spermacellen bij de eicel te krijgen. Zachte samentrekkingen in je baarmoeder kunnen de spermacellen op weg helpen, maar dit gebeurt ook zonder orgasme.

Moet ik na de seks blijven liggen?

Na de seks blijven liggen kan zeker geen kwaad. Het sperma heeft dan meer kans om in je vagina en rond je baarmoederhals te blijven dan als je meteen opstaat.

Bij elk mannelijk orgasme komen echter miljoenen spermacellen vrij, dus er moet voldoende in je vagina aanwezig zijn, zelfs als je onmiddellijk opstaat. Als je genoeg tijd hebt, is het misschien de moeite waard om een ​​half uur in bed te blijven nadat je seks hebt gehad. Probeer op je rug te liggen met je heupen omhoog op een kussen om het sperma aan te moedigen naar je eicel toe te reizen. Probeer dit niet als je arts je heeft geadviseerd om je blaas direct na de seks te legen.

Het belangrijkste om te onthouden als je zwanger probeert te worden, is dat regelmatige seks echt kan helpen. Regelmatige seks (elke 2-3 dagen) verhoogt je kans om binnen een jaar zwanger te raken, zeker in vergelijking met koppels die veel minder seks hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in