Samen Zwanger - De rol van je partner tijdens de zwangerschap

Je partner steunt je tijdens de zwangerschap. Dit is een grote en lastige taak voor hem. Hij is een menselijke boksbal voor jouw stemmingswisselingen. Ook als je bijvoorbeeld in je periode van de zwangerschapsmisselijkheid zit, kan hij erg bezorgd zijn. Hij weet misschien niet wat hij in bepaalde situaties het beste kan doen.

Emotionele ondersteuning

Probeer je partner te begeleiden. Hij wil je graag helpen, maar weet waarschijnlijk niet op welk moment of wat hij moet doen. Blijf met elkaar communiceren en blijf zo open mogelijk om miscommunicaties, discussies en ruzies te voorkomen. Bij stemmingswisselingen kun je altijd uitleggen dat het door de hormonen komt. Meestal helpt het als je partner rustig blijf bij deze uitbarstingen.

Praktische dingen

Naast de bezoekjes aan de verloskundige en het bijwonen van een echo-onderzoek en/of zwangerschapscursus, kan je partner je ook helpen met het regelen van praktische zaken, zoals het regelen van geboortekaartjes, het gereedmaken van de babykamer en aankopen doen van de babyuitzet. Betrek je partner op de vlakken waar hij interesse in toont.

Tip voor de partners: zorg dat je kunt masseren, laat je vrouw niet het zware werk doen en zorg dat je er bent. Ze heeft je namelijk zowel op fysiek als psychisch vlak nodig. Als je vrouw zich goed voelt, gaat het beter met jullie kindje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in