Samen Zwanger - De vruchtbaarheid van de man verhogen

Staat gezinsuitbreiding op de wishlist van jou en je partner? Of zijn jullie het al een tijdje aan het proberen, zonder succes? De vruchtbaarheid van de man kan hierin een grote rol spelen. En die kun je verhogen op een aantal manieren.

Ongeveer 33% van de vruchtbaarheidsproblemen kunnen na onderzoek toegeschreven worden aan verminderde vruchtbaarheid van de man. Daarnaast blijkt 33% na onderzoek vrouwelijke vruchtbaarheidsproblemen te zijn en het laatste derde deel wordt nooit verklaard.

Maar, geen reden tot paniek! Vrouwen zijn zeker niet de enigen die hun lichaam in goede conditie kunnen krijgen om zwanger te raken. Ook mannen kunnen verschillende maatregelen nemen om hun vruchtbaarheid te verhogen.

Zo verhoog je de vruchtbaarheid van de man

Het is alom bekend dat antioxidanten het lichaam kunnen ondersteunen tijdens de bestrijding van ziektes als kanker en hartafwijkingen. Maar ze kunnen ook wonderen verrichten voor de kwaliteit van sperma.

Denk hierbij aan de volgende antioxidanten.

Lycopeen: komt voor in tomaten, rood fruit, watermeloen, abrikozen en grapefruit.
Selenium: komt voor in paranoten (eet dit niet elke dag!), tonijn, kalkoen en kip
Zink: komt voor in oesters, krab, rood vlees en bonen
Foliumzuur: komt voor in groene bladgroenten, erwten, lijnzaad en verschillende granen
Vitamine C: komt het meest voor in rode paprika, kiwi’s, sinaasappels en grapefruit. Ook granaatappels zijn absolute anti-oxidanten bommetjes.

Met een gevarieerd en gezond dieet is het in principe mogelijk om al deze vitamines binnen te krijgen. Mocht dit toch niet altijd lukken, is een goede multi-vitamine zeker aan te raden. Kies in dat geval voor een multi-vitamine waar zowel vitamine D als E in zit.

Een goede work-out!

Uit een onderzoek uitgevoerd door Harvard University is gebleken dat mannen die regelmatig sporten in 73% van de gevallen een hoger aantal spermacellen hadden, die ook beweeglijker waren dan de mannen die weinig tot niet sporten.

Aangeraden wordt om per week tenminste 15 uur in lage of hoge intensiteit te sporten. Hier mogen activiteiten als wandelen en fietsen natuurlijk in mee gerekenend worden. Toch is het naast lage intensiteit beweging ook goed voor mannen om iets van krachttraining te doen. Hierdoor wordt er meer testosteron aangemaakt in het lichaam van de man, wat de sperma kwaliteit ten goede komt.

Welke sport je man ook doet, zorg er in ieder geval voor dat hij genoeg beweegt! Uit een ander Amerikaans onderzoek bleek dat het sperma van mannen die per week meer dan 20 uur tv keken, 44% minder beweeglijkheid liet zien dan mannen die minder tv keken.

Laat de boel luchten

Er is een hele belangrijke reden voor het feit dat de testikels van een man buiten het lichaam hangen. Op deze manier kunnen de testikels niet te warm worden, wat enorm nadelig is voor sperma. Pas dus op met stoelverwarming, laptops op schoot, maar ook met te strakke en te warme kleding.

 

Meer weten? Lees dit artikel verder bij de bron: Mamaenzo.nl

Door Rachelle Weiler.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in