Samen Zwanger - Handleiding voor mannen!

Niet voor niets heet dit magazine ‘Samen Zwanger’. De tijden dat jij als man er maar zo’n beetje bij hing als het om zwanger zijn en bevallen ging, liggen gelukkig al lang achter ons. Dat is maar goed ook. Immers, wat maakt jou nou blijer en gelukkiger dan sámen de zwangerschap te beleven? Lees hieronder de handleiding voor mannen.

Een ‘roze bril’-verhaal waar best wat kanttekeningen bij mogen, want natuurlijk verloopt niet alles gladjes tijdens die negen maanden. En is de bevalling voor veel mannen best nog wel ‘een dingetje’. Laten we er dus niet omheen draaien; als zij zwanger is verandert er veel. Bij haar en voor jou. Ze kan (erg) misselijk worden, haar lichaam verandert, haar buik wordt dikker, haar borsten groter en ze wordt zwaarder. Allemaal heel natuurlijk en normaal en niets om je druk over te maken. Sterker nog: zwangere vrouwen zien er vaak zeer aantrekkelijk en sexy uit.

Rollercoaster

Wat echter ook verandert, is hoe ze zich voelt. En dan bedoelen we niet lichamelijk, maar emotioneel. Zwangere vrouwen zitten in een emotionele rollercoaster. Het ene moment vrolijk en dolgelukkig om daarna weer hypergevoelig te reageren op wat jij een goede grap vindt. Naar haar luisteren, (blijven) praten, interesse tonen, soepel inspelen op haar stemmingswisselingen en er voor haar zijn, is dus wel van belang voor een goede stemming thuis.

Haar held

Ook haar eetlust verandert. Niet zozeer het méér eten, maar het verlangen naar bijzondere etenswaren kan je soms verbazen. De verhalen over plotselinge, onstilbare trek in augurken midden in de nacht zijn legendarisch. Hier kom jij als man helemaal in je natuurlijke rol als jager/verzamelaar van voedsel zodat het haar aan niets ontbreekt. Verdiep je dus in adressen, telefoonnummers, specialiteiten en openingstijden van snackbars, viswinkels en bezorgers van alles wat eetbaar is en je bent haar held.

Complimenten

Haar overladen met complimentjes over hoe goed ze er uitziet, zowel in de slaapkamer als in haar zwangerschapskleding, doet het natuurlijk altijd goed. Besef echter ook dat er een moment komt, verderop in de zwangerschap, dat zij zichzelf helemaal niet meer mooi of sexy vindt. Neem dus op tijd gas terug en maak juist van die eerste maanden iets bijzonders. Uitgaan, vrienden bezoeken, uit eten gaan en lekker ontspannen zorgen voor een voorraad bijzondere herinneringen waarop je kunt terugvallen als het wat moeilijker wordt. Oók als zij totaal geen zin meer heeft in seks, bijvoorbeeld.

Handig

Er voor haar zijn betekent ook dat het handig is als jij meer weet over zwangerschap, verloskunde, bevalling, babyvoeding, verschonen en noem maar op. Jouw rol houdt niet op bij het inrichten van de babykamer alleen. Ga dus mee naar de verloskundige, stel vragen en vergroot je kennis. Hoe meer jij weet, des te beter kun jij haar geruststellen als de bevalling nadert en kun je er voor haar zijn als het allemaal wat onzeker of spannend wordt. Mooi toch?

Samen ouders

Dat die negen maanden niet zonder hobbels, gedoe, aanvaringen en misverstanden verlopen zal je duidelijk zijn. Zolang daar heel veel liefde, intimiteit, humor, dikke knuffels en gezelligheid tegenover staan is er niets aan de hand. Geniet er daarom zoveel mogelijk van. Dan zijn jullie straks sámen gelukkige ouders!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in