Samen Zwanger - Het geslacht van je kindje beïnvloeden

De meeste toekomstige ouders roepen dat het geslacht van hun kindje niet belangrijk is; als hij of zij maar gezond is. Maar jullie hebben waarschijnlijk stiekem wel een voorkeur. Na drie zonen is het immers tijd voor een meisje.

De zaadcel van de vader bepaalt in eerste instantie het geslacht van de baby, maar hij kiest natuurlijk niet welk chromosoom het eerst over de finish komt. Hoe kun je dit dan wel beïnvloeden?

Timing

De kans op het krijgen van een jongetje is groter wanneer je op het moment van de eisprong de liefde bedrijft. Wist je dat de kans op het krijgen van een jongetje dan 4% groter is? Wil je liever een meisje? Dan moet je seks hebben vóór de eisprong.

Zuurgraad van de vagina

Volgens enkele theorieën kun je het geslacht bepalen door sommige dingen niet of wel te nuttigen. Dit zou te maken hebben met de zuurgraad in de vagina. Deze zuurgraad wordt beïnvloed door wat je eet. Volgens deze theorieën heb je meer kans op een jongetje bij een lagere zuurgraad.

Meisjeseten

Gooi de zoutjes maar de deur uit, want je moet zo min mogelijk zout eten. Verder moet je ervoor zorgen dat je veel calcium binnenkrijgt, dus nuttig zo veel mogelijk zuivelproducten. Daarentegen kun je kaas beter vermijden, omdat er teveel zout in zit. Ook kun je je kopje koffie beter laten staan.

Jongenseten

Houd de zoutjes maar in huis, want die hoef je zeker niet uit het dieet te schrappen, net zoals gerookt of gezouten vlees, koffie, brood en soep. Melk- en cacaoproducten moet je vermijden. Ook pinda’s en walnoten zijn uit den boze.

Er wordt beweerd dat vrouwen caloriearm moeten eten als een meisje wordt gewenst en bij een jongetje juist calorierijk. Het jongens- of meisjesdieet moet minstens twee maanden van tevoren worden gevolgd. Het kost namelijk tijd om je lichaam te laten wennen aan de effecten van het dieet.

Het is trouwens niet wetenschappelijk bewezen dat het consumeren van bepaalde voeding invloed heeft op je kindje. Het belangrijkste is dat je goed voor jezelf zorgt, genoeg drinkt en gezond eet.

Chinese conceptiekalender

De Chinese conceptiekalender voorspelt het geslacht van je kindje. Dit is natuurlijk weer een voorbeeld van een bakerpraatje, maar toch erg leuk om te doen!

Verticaal zie je de leeftijden en horizontaal  de maanden van het jaar. Zoek je leeftijd en de maand van de bevruchting (conceptie) van je eicel op. Hierna verbind je de 2 punten met elkaar. En… ben je zwanger van een jongetje of een meisje? Bij de 20-wekenecho wordt dit natuurlijk bevestigd.

Het hebben van een voorkeur is echt niet erg. Zorg er wel voor dat deze voorkeur niet te sterk wordt, omdat er toch een kans bestaat dat je bij de geslachtsbepaling teleurgesteld zult zijn. Dit is natuurlijk niet leuk, omdat dit een moment is om van te genieten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in