Samen Zwanger - Het grote nieuws vertellen

De weg naar het ouderschap zit boordevol beslissingen, waarvan het grote nieuws vertellen er een is. Vind je het nog erg moeilijk om te beslissen wanneer je gaat vertellen dat je zwanger bent, lees dan verder.

Vroege vogels

Voor sommigen is het idee om de zwangerschap geheim te houden simpelweg onrealistisch. Het voordeel is dat je die eerste opwinding met je familie en vrienden kunt delen Een ander voordeel? Je hoeft geen smoesjes te verzinnen als je bijvoorbeeld geen glas wijn wilt. Het is natuurlijk ook lastig om je zwangerschapsmisselijkheid te verbergen. Bovendien moet je bij je werkgever verklaren waarom je niet of te laat op het werk bent. Het grootste voordeel is waarschijnlijk dat je ondersteuning en troost krijgt van de mensen om je heen als je last hebt van de complicaties. Let op: Voer je onveilige werkzaamheden op het werk uit? Wacht dan niet te lang om je werkgever te vertellen dat je zwanger bent en vermijd de gevaren.

Eerste trimester

Als je je zwangerschap liever nog even privé wilt houden, moet je niets vertellen totdat het risico op een miskraam aanzienlijk is gedaald. Ofwel tot het einde van het eerste trimester, ongeveer in de 10e tot 12e week van de zwangerschap. Bovendien wordt rond die tijd ook je buikje zichtbaar. Door het nieuws te vertellen, vermijd je flauwe grappen daarover. Een klein minpuntje van wachten om je nieuws aan te kondigen is dat je in de loop van je zwangerschap iets minder tijd hebt om het met je geliefden te vieren. Maar zelfs als je wacht tot het einde van het eerste trimester, heb je nog voldoende tijd om te genieten van de opwinding en goede wensen.

Tweede trimester

Sommige a.s. moeders kiezen ervoor om te wachten tot ze in het tweede trimester zijn voordat ze het vertellen. Vrouwen met eerdere verliezen of diegenen die meer risico lopen op complicaties, zullen eerder geneigd zijn om voor deze optie te kiezen. Nog een reden om te wachten tot het tweede trimester is dat sommige prenatale tests, zoals de vruchtwaterpunctie, pas na ongeveer 16 tot 18 weken beschikbaar zijn.

Derde trimester

Sommige vrouwen vertellen het pas in het laatste trimester, omdat ze geen zin hebben in ongevraagd advies of kritiek. Anderen zijn bang voor de gevolgen op de werkvloer. Houd in gedachten dat het heel moeilijk kan zijn om in een ​​derde trimester je zwangerschap te verbergen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in