Samen Zwanger - Koffie is toch niet schadelijk voor zwangere vrouwen

Vorige week verscheen in een belangrijk Brits medisch tijdschrift het nieuws dat één kop koffie al schadelijk zou zijn voor zwangere vrouwen. Maar klopt dat wel? Moet je direct alle koffie laten staan, of kun je af en toe toch van een heerlijk bakje genieten?

Van het Nederlandse Voedingscentrum mag dagelijks een flinke kop koffie best tijdens de zwangerschap. Gynaecoloog Koen Deurloo van het Diakonessenhuis zegt tegen RTL Nieuws dat het vooral afhangt van de gehele levensstijl. “Zo kunnen sportieve vrouwen die niet roken en weinig alcohol drinken, best koffie drinken. Dat ligt heel erg aan de levensstijl van iedere vrouw.”

Gynaecoloog Sam Schoenmakers van het Erasmus MC is het eens met Deurloo. “Rookinname, overgewicht, je dieet, lichaamsbeweging en het stressgehalte van de moeder spelen een rol. Je moet kijken naar veel factoren, voordat je kan zeggen: dit leidt tot een miskraam of laag geboortegewicht.”

Schoenmakers is zelfs nog laconieker over koffie. “Liters koffie drinken is slecht, maar iemand die bij wijze van spreken drie kopjes koffie per dag drinkt, hoeft niet meteen in paniek te raken.”

Het valt dus gelukkig mee, ondanks de zware claim in het Britse tijdschrift. Wil jij meer informatie weten, dan is het wellicht handig om even te overleggen met jouw specialist.

 

Meer weten? Lees verder bij de bron: Welingelichte Kringen

 

Door DÉSIRÉE DU ROY

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in