Samen Zwanger - Lange autoritten tijdens de zwangerschap

Of je nu bestuurder of passagier bent en lang of kort reist, je kunt prima met de auto reizen als je zwanger bent. Dit zijn onze tips om je te helpen de rit zo veilig en comfortabel mogelijk te maken.

Veiligheid

Zolang je een gezonde zwangerschap hebt, is het prima om tijdens je zwangerschap te blijven rijden. In het eerste trimester kun je echter wel last hebben van vermoeidheid en misselijkheid, waardoor je je moeilijk kunt concentreren. Zorg ervoor dat je regelmatig pauzeert en rijd alleen als je je alert en uitgerust voelt.

In de laatste paar maanden kan het moeilijker worden om in en uit de auto te stappen. Zelfs het stuur kan in de weg gaan zitten. Mogelijk moet je daarom stoppen met autorijden tot na je bevalling. Probeer lange autoritten op eigen gelegenheid te vermijden. Het is veel veiliger om tijdens de rit van bestuurder te wisselen.

Comfortabel reizen

Eenvoudige rekoefeningen, zowel in als buiten de auto, zorgen ervoor dat je bloed kan circuleren. Langdurig stilzitten kan moeilijk zijn als je zwanger bent, want het kan ervoor zorgen dat je voeten en enkels opzwellen, je benen verkrampen en dat je maagzuur krijgt. Het goede nieuws is dat je met een beetje beweging het ongemak kunt verlichten.

In een latere stadium van je zwangerschap kun je bijvoorbeeld een kleine elleboog voelen die constant tegen je ribben drukt als je niet regelmatig beweegt. Probeer minstens om de 90 minuten een pauze te nemen. Neem een fles water en enkele gezonde snacks mee om je energieniveau op peil te houden en gehydrateerd te blijven. Ook is het erg handig om comfortabele kleding en schoenen te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in