Samen Zwanger - Levensstijl checklist

Voordat je zwanger probeert te worden, is het logisch om te zien welke veranderingen je in je levensstijl  kunt aanbrengen voor een gezondere en gelukkiger zwangerschap. Deze veranderingen kunnen zelfs je baby beschermen tegen bepaalde gezondheidsproblemen. In deze checklist vind je dingen die je moet overwegen voordat je zwanger wordt:

Stop met je slechte gewoonten

Roken en het consumeren van alcohol kan leiden tot een miskraam of ernstige gezondheidsproblemen bij je baby. Er is niet zoveel onderzoek naar illegale drugs, maar geen enkele is veilig gebleken tijdens de zwangerschap. De enige veilige manier om problemen die met deze slechte gewoonten samenhangen te voorkomen, is ermee stoppen. Je huisarts zal je voldoende niet-oordelende ondersteuning kunnen geven. Ook is het beter om minder cafeïne te consumeren, want teveel is niet goed voor je baby.

Verbeter je dieet

Vanaf het moment dat je zwanger wordt, heeft je opgroeiende baby de juiste balans aan voedingsstoffen nodig om zijn ontwikkeling te ondersteunen. Houd je aan een gezond dieet want overgewicht of ondergewicht kan het moeilijker maken om zwanger te worden en kan ook leiden tot gezondheidsproblemen voor jou en je baby. Het volgen van een uitgebalanceerd dieet kan je helpen om een ​​gezonde body mass index (BMI) van 19 tot 25 te bereiken. Ook moet je beginnen met het nemen van een dagelijks supplement van 400 microgram (mcg) foliumzuur voordat je zwanger wordt.

Sport regelmatig

Het is belangrijk om voldoende te bewegen. Dit geeft je niet alleen meer energie, maar fit blijven zal je ook helpen om een ​​gezonde zwangerschap te hebben. Het kan je kansen op een vaginale bevalling (in plaats van een keizersnede) zelfs vergroten. Sporten is ook een geweldige manier om een ​​gezond gewicht te bereiken of te behouden. Kies oefeningen die geschikt zijn voor zwangere vrouwen, zodat je jouw routine niet hoeft te veranderen als je zwanger wordt.

Kom tot rust

Te veel stress kan het soms moeilijker maken om zwanger te worden, dus ontspannen leven kan je kansen verbeteren. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je niet verwacht had dat zwanger worden bij jou zo lang kon duren. Je kunt bijvoorbeeld yoga-, ademhalings- en mindfulness-oefeningen doen.

Controleer je financiën 

Het valt niet te ontkennen – het verzorgen van een baby is duur! Zorg dat je voorbereid bent door nu te sparen.

Bereid jullie voor

Een ouder worden is een prachtig avontuur, maar het is ook hard werken! Jij en je partner moeten jullie voorbereiden op het feit dat je leven zal veranderen. Bespreek je angsten en zorgen met je partner, familie en vrienden.

Vergeet tenslotte niet om ook over de goede dingen te praten! Wat vind je leuk aan zwanger worden, zwanger zijn en het hebben van een baby? En naar welke mijlpalen kijk je uit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in