Samen Zwanger - Migraine

Heb je last van migraine en probeer je zwanger te worden, probeer dan te ontspannen. Je migraine kan gemakkelijk afnemen als je zwanger bent. Dit is natuurlijk goed nieuws als je je zorgen maakt over het omgaan met ernstige hoofdpijn, misselijkheid, flitsende lichten en ochtendmisselijkheid.

Voordat je zwanger wordt, is het de moeite waard om met je arts te controleren of je daadwerkelijk aan migraine lijdt. Niet alle hoofdpijnen (zelfs ernstige) duiden namelijk op migraine. Als je aan migraine lijdt gaat je hoofdpijn gepaard met misselijkheid en braken, evenals een plotselinge noodzaak om te ontsnappen aan fel licht en lawaai. De kans is groot dat je ook kunt aanvoelen of een migraine onderweg is. Misschien verandert je humeur of ben je plotseling moe. Of misschien vervaagt je zicht of voel je je verdoofd.

Pijnstillers of medicijnen

Als je pijnstillers of medicijnen tegen de misselijkheid gebruikt, overleg dan eerst met je arts voordat je zwanger probeert te worden. Je arts zal je bijvoorbeeld adviseren te stoppen met het gebruik van triptanen, omdat deze tijdens de zwangerschap mogelijk niet veilig zijn. Hij of zij zal je waarschijnlijk ook waarschuwen voor aspirine en medicijnen die bedoeld zijn om migraine te voorkomen. Je arts geeft waarschijnlijk aan dat je eerst moet beginnen met paracetamol. Als dat niet werkt, kun je af en toe ibuprofen gebruiken. Houd in gedachten dat ibuprofen je kansen op een zwangerschap tijdelijk kan verminderen. En als je ibuprofen gebruikt tijdens je zwangerschap, verhoogt het je risico op een miskraam.

Triggers vermijden

Als migrainepatiënt ben je waarschijnlijk al bekend met alle dingen die een aanval kunnen veroorzaken. Hoewel het niet altijd gemakkelijk is, kun je ze natuurlijk het beste vermijden. Soms is stress onvermijdelijk, maar wél één van de belangrijkste dingen die je moet verminderen. Ook moet je letten op je voeding Hoe dol je ook bent op bijvoorbeeld chocolade, het is niet de moeite waard om een ​​migraine te riskeren als je je gewone pijnstillers niet kunt nemen. Het is ook een goed idee om je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Probeer dit te doen door koolhydraten, zoals pasta en brood te eten, in plaats van snoep en cake.

Andere niet-medicamenteuze behandelingen:

  • Druk uitoefenen op het pijnlijke gebied;
  • Koelen met gel- of coldpacks;
  • Warm houden met bijvoorbeeld een warmwaterkruik;
  • In een donkere, stille kamer liggen;
  • Halfliggende houding in plaats van plat;
  • Ontspanningstechnieken, zoals yoga;
  • Iets eten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in