Samen Zwanger - Omgaan met je vruchtbaarheidsproblemen

De druk om een ​​gezin groot te brengen kan enorm zijn. Mensen met vruchtbaarheidsproblemen kunnen het gevoel krijgen dat er iets mis met hen is. Dit is een aantal tips om met je vruchtbaarheidsproblemen om te gaan:

Erken dat een vruchtbaarheidsprobleem een ​​moeilijke uitdaging is

Een vruchtbaarheidsprobleem kan een van de moeilijkste uitdagingen zijn die je ooit zult tegenkomen. Het is normaal dat je gevoelens van stress en verdriet hebt. Bestraf jezelf niet omdat je je zo voelt. Het onder ogen zien en accepteren van je emoties kan je helpen om deze moeilijke uitdaging door te komen.

Deel je gevoelens

Als je je altijd dapper voordoet, zullen anderen niet begrijpen waar je doorheen gaat en zul je je eenzaam voelen. Het kan handig zijn om je gedachten en gevoelens uit te zoeken door deze eerst in een dagboek op te schrijven en vervolgens alles te delen met je vertrouwde vrienden of familieleden.

Geef jezelf niet de schuld

Weersta de verleiding om boos op jezelf te worden en naar dat negatieve stemmetje in je hoofd te luisteren. Mensen kunnen verstrikt raken in negatieve denkpatronen die de situatie alleen maar erger maken. Bedenk hoe je de situatie gaat aanpakken in plaats van jezelf te straffen. Herinner jezelf eraan dat je vruchtbaarheidsprobleem niet jouw schuld is. Zelfs als je in het verleden andere beslissingen had kunnen nemen, behoren ze tot het verleden. Focus je op het heden.

Werk samen met je partner

Als je een partner hebt, help elkaar dan door deze tijd (en geef elkaar niet de schuld dat je moeilijk zwanger raakt). Dit betekent niet dat je op hetzelfde moment ook hetzelfde moet voelen- verwachten dat je dezelfde emotionele ervaring en dezelfde manier van verwerken hebt; dit is een van de meest voorkomende valkuilen voor koppels met vruchtbaarheidsproblemen. Werk samen om praktische manieren te vinden om de last te delen. Als je een behandeling ondergaat, kan je partner bijvoorbeeld voor de verzekeringspapieren zorgen. Als een van jullie injecties nodig heeft, kan de ander deze toedienen.

Stel een limiet in

Sommige mensen besluiten vanaf het begin dat ze geen extreme maatregelen willen nemen om zwanger te worden. Anderen besteden jaren en duizenden euro’s aan hun behandelingsopties. Het is jouw beslissing om te stoppen met de behandelingen. Wees goed voorbereid en bespreek van tevoren hoe ver je wilt gaan om zwanger te worden. Begin met het bespreken van je medische kansen om zwanger te worden, welke behandelingen je niet wilt proberen en wat je einddoel is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in