Je zwangerschap zou één van de mooiste periodes in je leven moeten zijn, maar veel vrouwen ervaren juist tijdens hun zwangerschap ontzettend veel klachten.

Er verandert nogal wat in je lichaam als je zwanger bent. Doordat je ongeboren kindje aan het groeien is, kunnen organen in verdrukking komen, kan je hormoonhuishouding verstoord raken, kan er meer druk op je middenrif ontstaan of kan je bekken of onderrug niet goed genoeg met de groei van je kindje meebewegen. Dit alles kan heel vervelende klachten veroorzaken. Zo ervaren veel vrouwen pijnklachten, veel druk op de ribben, tintelingen in armen of benen of maagzuurklachten.

Rugklachten

De meeste vrouwen klagen over rugklachten tijdens de zwangerschap. De oorzaak? Het bekken kan niet goed kan bewegen en er komt teveel spanning op gewrichtsbanden te staan. Dit veroorzaakt pijn. Als je organen in de problemen komen kan dat ook voor pijnklachten in de rug zorgen. Bewegen wordt dan steeds moeilijker en naarmate je kindje groeit kunnen de klachten toenemen.

Verklein de kans op complicaties

Daarnaast is het ook vóór de bevalling belangrijk dat het bekkengewricht niet in zijn beweeglijkheid verstoord wordt/is. Als dit hele gebied goed kan bewegen, kan je baby beter indalen en kan de geboorte makkelijk verlopen. Zo verklein je ook de kans op complicaties tijdens de bevalling.

De rol van een osteopaat

Een osteopaat kan een grote rol spelen bij het verhelpen van deze klachten. Dat wordt gedaan door op zoek te gaan naar de oorzaak van je klachten. Het is van belang dat al je gewrichten, spieren, organen, bloedvaten en zenuwen weer in alle vrijheid kunnen bewegen. Beweegt alles goed, dan zorgt het lichaam zelf voor het herstel van je klachten.

Dit alles doet een osteopaat op een zachte manier, want er wordt alleen met veilige manuele technieken gewerkt, waardoor de spanning op bepaalde lichaamsregio’s gaat afnemen en je zo beter kunt bewegen.

Auteur: Ramon Meuwissen, Osteopaat

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in