Samen Zwanger - Slim en stijlvol zwanger

Als je er ook tijdens je zwangerschap goed uit wilt (blijven) zien kun je als het ware met de seizoenen en de omvang van je buik meegaan. Hieronder vind je een paar handige tips om verstandig te shoppen.

Winkel als je body erom vraagt

Je weet van tevoren natuurlijk niet hoe hard en snel je tijdens de zwangerschap groeit. Bovendien verandert je lichaam continu. Koop dus kleding gedurende de hele zwangerschap, oftewel naarmate je lichaam groeit.

Wacht niet te lang!

Wacht niet te lang met het aanschaffen van zwangerschapskleding, Je wilt er natuurlijk niet uitzien, alsof je elk moment uit je kleding kunt knappen.

Koop goede basics

Zwangerschapskleding draag je maar voor een korte periode en vaak kun je tijdens de zwangerschap nog even de kleding uit je huidige kledingkast blijven dragen. Let hierbij ook op de seizoenen waarin je zwanger bent. Dit is een voorbeeld van een goede basisset:

  • Een lekker zittende jeans;
  • Een mooie en comfortabele jurk. Met een jurk heb je (meestal) geen banden en randen;
  • 2 leggings;
  • Een stuk of 5 basic shirts met korte en/of lange mouw;
  • 3 truien of vesten;
  • 2 zwangerschapsbanden. De banden ondersteunen je buik en zijn een ideale oplossing voor mooie shirts die te kort worden.

Neem nog geen afscheid van je zwangerschapskleding

Meestal pas je na je bevalling nog niet in je gewone kleding. Het is dus belangrijk dat je de zwangerschapskleding voor de zekerheid bewaart. Ook kun je deze misschien wel gebruiken voor een eventuele volgende zwangerschap of voor bijvoorbeeld een vriendin die in verwachting is.

Investeer in een goede beha

Je borsten worden tijdens de zwangerschap groter. Gewone beha’s passen zich hier niet op aan. Daarom is het noodzakelijk om een zwangerschapsbeha te kopen. Deze beha’s groeien mee, waardoor je borsten stevig in het pakketje blijven zitten, zelfs als ze bijna op knappen staan!

Kies voor zwangerschapskleding

Natuurlijk kun je ook gewoon normale kleding kopen van een maatje groter. Maar dat is geen goed idee. Een trui is bijvoorbeeld aan de verkeerde kanten veel te groot, terwijl in de meeste gevallen alleen je buik en borsten hard groeien. Het ziet er lomp uit en zit niet fijn. Met zwangerschapskleding blijf je er vrouwelijk uitzien en voel je je zelfverzekerder. Zwangerschapskleding zit ook veel comfortabeler dan gewone kleding.

Houd rekening met het seizoen

Als je zwanger bent in de zomer is het waarschijnlijk handig om een zwangerschapsbadpak te kopen. Als het tweede deel van je zwangerschap in de winter valt, is het slimmer om een paar dikke truien en leggings te kopen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in