Samen Zwanger - Vitaminen en supplementen

Vitamine D

Vitamine D wordt vanaf de eerste dag aanbevolen voor baby’s die borstvoeding krijgen en baby’s die minder dan circa 950 ml per dag drinken. Moedermelk bevat namelijk kleine hoeveelheden vitamine D, terwijl flesvoeding verrijkt is met vitamine D. Hoewel het waar is dat ons lichaam vitamine D produceert nadat de huid is blootgesteld aan zonlicht, is het beter om de blootstelling aan zonlicht bij je baby te minimaliseren. Het huidje van je baby is erg dun en kwetsbaar, en elke minuut in de zon draagt ​​bij aan het risico op huidkanker en rimpels in de toekomst – zelfs als de huid niet verbrand is. Zonnebrandcrème helpt baby’s veilig in de zon te houden, maar blokkeert ook de stralen die het lichaam in staat stellen om vitamine D te produceren.

Vitaminesupplementen

Wat betreft andere vitamines, kan je arts al dan niet aanvullende supplementen aanbevelen, omdat het dieet van je baby geleidelijk meer uit vaste babyvoeding bestaat. Baby’s die in de loop van de tijd verschillende soorten voedsel eten, hebben geen andere vitamines nodig, maar er zijn uitzonderingen. Vitaminesupplementen kunnen bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als je baby te vroeg werd geboren, met een laag geboortegewicht werd geboren, te klein is voor zijn zwangerschapsduur, consequent minder moedermelk of flesvoeding drinkt dan andere baby’s van zijn leeftijd of als er chronische gezondheidsproblemen zijn die zijn vermogen om te eten beïnvloeden.

Raadpleeg je arts

Raadpleeg je arts als je je zorgen maakt over de vitaminen- en mineraleninname van je baby. Geef je baby geen vitamines of supplementen die voor volwassenen bestemd zijn, zelfs niet in kleinere doseringen. Vitaminen moeten alleen worden gegeven volgens hun doseringsinstructies, net als bij alle andere medicijnen. Als je jouw baby een overdosis van een bepaalde vitamine geeft, kan dit de opname van andere voedingsstoffen belemmeren of zelfs gevaarlijk zijn, maar dit is afhankelijk van de soort vitamine.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in