Samen Zwanger - Zwanger in december

Natuurlijk zijn de feestdagen gezellig. Ben je zwanger in december, dan kan het zijn dat Kerst en oud en nieuw soms toch een beetje tegenvallen. Want eerlijk is eerlijk, er is nog nooit iemand écht vrolijk geworden van alcoholvrije wijn, toch? Maar geen nood, we got your back. Met deze tips worden de feestdagen ook voor jou leuk.

Of je nou in je eerste trimester zit of in je laatste week. De feestdagen kunnen voor een zwangere vrouw een ware beproeving zijn. De carpaccio gaat aan je neus voorbij, de champagne smaakt naar limonade (want dat is het ook) en om negen uur vallen je ogen bijna dicht. Dus voor je in slaap valt, lees nog even snel deze tips.

Zo overleef je als zwangere vrouw de feestdagen

Na het lezen van deze tips is het bijna jammer dat je volgend jaar rond Kerst niet meer zwanger bent…

 

1. Doe een middagdutje

Verlang jij al naar een middagdutje als je ‘s ochtends opstaat? Niet zo gek, vermoeidheid is een veel voorkomende zwangerschapskwaal. Bovendien blijkt uit onderzoek dat een dutje doen ook nog eens heel goed is voor de groei van de baby. Reden genoeg dus om het middagprogramma over te slaan en even lekker op bed te gaan liggen. Kun je daarna helemaal opgeladen weer aan het kerstdiner.

 

2. Shop online

Kerstcadeau’s shoppen in de stad? Ben je mal, al die tassen sjouwen en sjokken door de winkels is niets voor een zwangere vrouw. En de kerstboodschappen doen in een bomvolle supermarkt? Nee joh, laat het gewoon thuis bezorgen. Lekker vanuit je luie stoel bestellen, als je zwanger bent mag het allemaal zonder schuldgevoel.

3. Laat je verwennen

Als je geluk hebt, zijn er veel lieve mensen om je heen tijdens de feestdagen. Mensen die jou als zwangere graag willen ontzien. Ze willen een drankje voor je halen, eten voor je koken en de lekkerste stoel in het huis aan jou aanbieden. Geniet er gewoon van zouden we zeggen, straks is die special treatment weer over.

 

4. Zeg nee

Niemand wordt blij van drie afspraken op één dag. En jij met je buikje al helemaal niet. Plan daarom niet teveel tijdens deze dagen. Trouwens, je had nog nooit zo’n goede reden om nee te zeggen.

 

Lees verder bij de bron: Mamaenzo.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in