Samen Zwanger - Zwangerschap en homeopathie

Als je zwanger bent wil je natuurlijk dat alles zo voorspoedig mogelijk verloopt. Zwangere vrouwen voelen vaak weerstand tegen het slikken van medicijnen. Zij vragen zich af of de ontwikkeling en gezondheid van hun kindje kunnen worden beïnvloed door wat de moeder inneemt.

Homeopathische middelen kunnen dan een mooi alternatief zijn voor klachten bij moeder en kind. Homeopathie is een natuurlijke geneeswijze, waarbij het zelfgenezend vermogen geprikkeld wordt tot herstel. Klassieke homeopathie is een belangrijke en veilige ondersteuning bij klachten rondom de zwangerschap, de bevalling, het kraambed en de periode erna.

Indicaties voor toepassing homeopathie

Een ongecompliceerde en prettige zwangerschap is een goe­de aanloop naar de bevalling. Vaak zie je dan dat de bevalling zonder complicaties of noodingrepen verloopt. De indicaties voor de toepassing van homeopathie tijdens de zwangerschap lopen uiteen van zwangerschapsmisselijkheid, jeuk, slaapklach­ten, blaasontstekingen, rugklachten en bekkeninstabiliteit tot emotionele klachten. Klachten rondom de bevalling, zoals angst, tegen de bevalling opzien, een soepele ontsluiting, de uitdrijving van de placenta en een goed herstel, kunnen tijdens een consult aan de orde komen. In de kraamtijd kan worden gedacht aan de toepassing van homeopathische middelen bij uitputting, slaap­problemen, borstontsteking, wondverzorging en ‘baby blues’.

Homeopathisch verloskundige

Een verloskundige bewaakt het natuurlijke proces van zwangerschap en bevalling. De kracht van homeopathie ondersteunt dit natuurlijke proces. Homeopathisch verloskundigen zijn gericht op het totale beeld van de vrouw op fysiek en emotioneel niveau. Zij kijken dus niet alleen naar de klacht, maar ook naar hoe de vrouw ermee omgaat, wat verergering of juist verbetering van de klacht geeft, wanneer de klachten optreden, hoe ze zich daarbij voelt, et cetera. Deze aspecten zijn van belang om een passend homeopathisch middel voor het herstel van het lichamelijke en psychische evenwicht voor te kunnen schrijven. Na de bevalling kan de baby last hebben van krampjes, alsmaar huilen, niet goed kunnen drinken, niet goed kunnen slapen. Blijf dan vooral niet rondtobben. Ook deze klachten zijn goed te behandelen met ho­meopathie.

Meer weten?

Als jij wilt weten of je klachten of die van je baby met klassieke homeopathie te behandelen zijn, kun je bellen met de Homeo­pathielijn 0900-400 20 50. Hier kun je al je gezondheidsvragen voorleggen aan een gekwalificeerde homeopaat. De homeopaat kan je vragen over homeopathie beantwoorden en je doorverwijzen naar een homeopaat in de regio. De Homeopathielijn is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur. Ook kun je altijd kijken op de website van de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in