Samen Zwanger - Zwangerschap en je huid

Tijdens je zwangerschap zijn veel dingen aan je lichaam anders. Ook je hormoonhuishouding verandert. Els de Borst van de gelijknamige schoonheidssalon uit Papendrecht is aangesloten bij ANBOS en ontving in 2013 een Beauty Award voor de beste Beauty Salon van Nederland. Zij ontvangt regelmatig zwangere vrouwen in haar salon en geeft graag wat tips!

Hoe komt het dat je huid er anders uit ziet wanneer je zwanger bent en waar moeten zwangere vrouwen extra rekening mee houden?

Het hele lichaam, dus ook de huid, verandert onder invloed van hormonen. Iedere vrouw en iedere huid is uniek, daarom zijn de veranderingen in de huid tijdens een zwangerschap bij iedereen verschillend. Ook het vochtarmer of vetter worden van de huid verschilt. Door toename van de bloedvoorziening in het lichaam en het slapper worden van de vaatwanden kunnen er veranderingen optreden in de bloedvaten, soms wordt vocht vastgehouden en soms zie je vermeerdering van donshaar in het gezicht.

Wat kunnen zwangere vrouwen zelf doen om de huid zo egaal mogelijk te houden?

De schoonheidsspecialist signaleert veranderingen in de huid en stemt zijn of haar behandeling hierop af. Huidverzorging thuis is ook belangrijk. Bij een veranderende huid gebruik je bijvoorbeeld een ander verzorgingsproduct dan normaal. Uiteraard is er bij de schoonheidsspecialiste veel meer mogelijk dan alleen gezichtsbehandelingen en advies.

Moeten zwangere vrouwen zich extra beschermen tegen uv-stralen?

Een intensieve zonbescherming is echt een must. Onder invloed van hormonen kunnen er namelijk ook pigmentveranderingen plaatsvinden in het gezicht. Uiteraard is het voor iedereen belangrijk zich goed te beschermen tegen uv-stralen.

Als je meer last krijgt van overbeharing in het gezicht, trekt dit dan na de zwangerschap weer weg?

De eventuele vermeerdering van overbeharing in het gezicht verdwijnt naarmate je hormoonhuishouding weer meer op orde komt. Net zoals na de bevalling het hoofdhaar (wat meestal ook vermeerdert tijdens de zwangerschap) kan uitvallen.

Vind jouw ANBOS-schoonheidsspecialist!

Ook op zoek naar een deskundige schoonheidsspecialiste zoals Els? Ga dan naar www.anbos.nl en vind een schoonheidsspecialist in de buurt. De ANBOS-schoonheidsspecialist is gediplomeerd, heeft in veel gevallen een of meerdere specialisaties en werkt volgens kwaliteitsrichtlijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in