Samen Zwanger - Zwangerschapsbeha

Je volle, zachte borsten kunnen een van de eerste tekenen zijn dat je zwanger bent. Tussen de 8e en 10e week van je zwangerschap zul je waarschijnlijk merken dat je uit je beha’s groeit. Dit is de ideale tijd om te investeren in een zwangerschapsbeha van goede kwaliteit die je borsten de komende maanden goed ondersteunt en natuurlijk ook comfortabel zit.

Waar moet ik op letten als ik een zwangerschapsbeha koop?

Houd rekening met het volgende als je een zwangerschapsbeha wilt kopen:

  • Ondersteuning: zoek naar een beha met brede schouderbandjes, brede zijkanten en een brede band onder je borsten. Stevige, elastische banden zorgen ervoor dat je borsten op hun plek blijven zitten en dat ze voldoende gesteund worden;
  • Bedekking: het is het beste om je borsten met zo veel mogelijk stof te bedekken. Dit zal je helpen om je comfortabeler te voelen als je borsten gevoeliger worden;
  • Verstelbaarheid: met een minimum van vier haakposities kan je beha met je borsten mee groeien;
  • Comfort: zoek naar beha’s die voornamelijk van katoen zijn. Een katoenen beha vermindert eventuele irritatie en laat je huid ademen.

Er zijn geen aanwijzingen dat beugelbeha’s enige schade kunnen aanrichten, maar ze kunnen ongemakkelijker aanvoelen naarmate je lichaam verandert.

Moet ik mijn maat laten opnemen?

Absoluut! Ga naar een winkel met personeel dat maatadvies kan geven, in een warenhuis of in een gespecialiseerde lingeriewinkel. Als je eenmaal weet wat je maat is, kun je altijd online shoppen.

Een professionele medewerker beoordeelt je veranderende vormen en de grootte. Zij zal je helpen een goed passende beha te kiezen door ervoor te zorgen dat:

  • De cups precies passen. Het grootste gedeelte van de borsten moet bijvoorbeeld bedekt zijn;
  • De middenzoom comfortabel tegen je borstbeen ligt;
  • De beha sluit op de eerste set haken, waardoor er voldoende groeiruimte aanwezig is.

Het is een goed idee om je behamaat elke paar maanden te laten opmeten om te controleren of je beha nog steeds geschikt voor je is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in