Samen Zwanger_4 weken oud

Je baby houdt ervan om naar je gezicht te kijken en kan zelfs een aantal van je bewegingen nabootsen. Steek je tong uit en kijk of hij hetzelfde doet. Binnenkort zal je baby gorgelen, grommen en neuriën. Zorg ervoor dat je met dezelfde geluiden hierop reageert en vergeet hierbij niet dat je hem ook moet aankijken. Voel je niet gek over het gebruik van babypraat, want je leert je baby de structuur en functie van taal.

Als je wat in huis te doen hebt of boodschappen moet doen, probeer dan je baby in een draagzak op je borst te dragen zodat hij zich blij en veilig  voelt. Je baby vindt het heerlijk om dichtbij je te zijn.

Verkennen

Bij de geboorte had je baby geen idee dat zijn armen en benen aan hem vastzaten. Dat is allemaal aan het veranderen nu hij zijn lichaam begint te verkennen. De delen die hij het eerst ontdekt zijn z’n handen en voeten. Moedig zijn interesse aan door zijn armen boven zijn hoofd te houden en zijn tenen te tellen. Probeer zijn handen voor zijn gezicht te bewegen zodat hij ze tegelijkertijd kan zien en voelen.

Baby’s hebben moeite met het reguleren van hun lichaamstemperatuur en hun bloedsomloop is nog niet perfect. Houd er rekening mee dat de lichaamswarmte van sommige baby’s door zijn handen en voeten ontsnapt. Zorg ervoor dat zijn tenen en vingers bedekt zijn op koude dagen, vooral wanneer jullie met z’n tweeën naar buiten gaan.

Gemengde gevoelens

Zelfs als je de gelukkigste persoon op aarde bent omdat jullie nu ouders zijn, kunnen jullie zeurende gevoelens van teleurstellingen te hebben. Je hebt negen maanden gespendeerd om je voor te stellen hoe je baby eruit zou zien, en de realiteit is misschien niet precies wat je verwachtte. Ouders van een baby met een gezondheidsprobleem zijn bijzonder kwetsbaar voor deze emoties, maar ouders van gezonde kinderen hebben deze gevoelens ook.

Meer informatie over: Vaccinaties

Niemand vindt het leuk om zijn baby een vaccinatie te zien krijgen, maar ze zijn ervoor om je kind tegen ernstige ziektes te beschermen. Veel mensen beschouwen deze vaccinaties als het belangrijkste onderdeel van een goede babycontrole. Nadat een baby het vaccin heeft gekregen, maakt zijn immuunsysteem antilichamen aan tegen het virus of de bacteriën die hem tegen de ziekte beschermen als hij eraan wordt blootgesteld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in