Samen Zwanger_10 maanden oud_week 3

Je baby voegt constant nieuwe vaardigheden toe aan zijn repertoire. Hij kan ‘lopen’ terwijl je zijn handen vasthoudt en hij kan zelfs een arm of been uitsteken om je te helpen hem aan te kleden. Tijdens het eten wil hij waarschijnlijk uit zijn eigen beker drinken en zelf eten. Veel baby’s gooien graag hun beker of bord voor de lol om (ze doen dit natuurlijk ook om je reactie te zien), dus je moet misschien alert zijn en hem stoppen voordat zijn eten de lucht in vliegt.

Slaapgebrek

Het is erg moeilijk om de dag door te komen als je een slaapgebrek hebt. Dit kun je doen om het voor jezelf gemakkelijker te maken:

  • Verhoog het volume van je wekker en kies een verschrikkelijke toon. Je kunt de wekken ook in een andere kamer zetten, zodat je eruit moet om ‘m uit te schakelen;
  • Geniet van een drankje met cafeïne of twee indien nodig, maar schakel na de lunch over op dranken zonder cafeïne. Te veel cafeïne zal je lichaam overprikkelen en leidt ’s nachts tot slaapproblemen. Probeer ook je ingewikkeldste taken vroeg op de dag uit te voeren, wanneer je op je scherpst bent;
  • Als je op je werk bent, probeer dan tijdens de pauze een dutje van 15 minuten in je auto te doen. Als je een lange vergadering hebt, drink dan een koud drankje, zodat je alert blijft. Een korte wandeling buitenshuis kan je ook een oppeppen. Als je thuis bent, probeer dan te rusten of te dutten als je kindje ook slaapt.

Meer informatie over: Antibiotica

Antibiotica zijn alleen effectief tegen bacteriën en ze helpen helemaal niet bij het bestrijden van virussen; de boosdoeners achter verkoudheid, griep en vele ademhalingsziekten. Dus als je baby een van deze aandoeningen heeft, zal antibiotica hem niet helpen. Als je je baby antibiotica geeft wanneer dat niet nodig is, is de bacterie feitelijk beter bestand tegen een behandeling. Dit kan problemen veroorzaken als je baby deze medicijnen echt nodig heeft. Ook het gebruik van antibiotica brengt risico’s met zich mee. Zoals met elk geneesmiddel kunnen ze bijwerkingen of zelfs ernstige allergische reacties veroorzaken. Je moet de hele kuur afmaken. Een eerdere stopzetting kan de ziekte niet volledig elimineren of kan andere (ernstiger) gezondheidsproblemen veroorzaken.

Als je baby direct na het innemen van de antibiotica moet overgeven, kun je hem nog een dosis geven. Maar probeer ook uit te zoeken waarom hij heeft overgegeven. Is hij bijvoorbeeld ziek? Of vindt hij de smaak verschrikkelijk? Vraag de arts wat je kunt doen om het innemen van medicijnen gemakkelijker te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in