Samen Zwanger_10 maanden oud_week 4

Je baby begrijpt nu eenvoudige instructies, hoewel hij niet oplet wanneer je nee zegt. Om het woord wat meer betekenis te geven, moet je het efficiënt gebruiken, zodat hij het snapt als je je grenzen aangeeft. Het is in ieder geval goed om een aantal disciplinestrategieën toe te passen, zodat je baby het verschil tussen goed en slecht leert kennen.

Werk en privéleven in balans

Het is moeilijk om tegelijkertijd aan de eisen van je werkgever en de verzorging van je baby te voldoen, vooral als het bedrijf niet gezinsvriendelijk is. Maar zelfs als dat niet het geval is, kun je mogelijk met je werkgever onderhandelen over flexibelere arbeidsvoorwaarden. Je kunt altijd vragen hoe andere (jonge) ouders dit op je werk geregeld hebben. Lukt dat niet, dan moet je ervoor zorgen dat je kunt uitblinken in je werk.

Bedenk vervolgens hoe je de tijd efficiënter kunt gebruiken wanneer je op het werk bent, zodat je je verantwoordelijkheden kunt beheren en niet langer door hoeft te werken. Zorg ervoor dat je je voortgang bijhoudt en regelmatig met je baas hierover communiceert, zodat hij direct kan zien dat je vastbesloten bent om het ouderschap en je baan in balans te houden.

Meer informatie over: Het temperament van je baby

Het temperament van je baby wordt bepaald door zijn denkwijze en reacties op zijn omgeving. Sommige baby’s zijn zachtaardig. Andere zijn gevoelig en traag in nieuwe situaties. Weer andere baby’s hebben een robuust en energiek temperament. Je begon je een beeld te vormen van het temperament van je baby toen hij nog maar 3 of 4 maanden oud was. Na 10 maanden wordt de persoonlijkheid van je baby steeds duidelijker en kun je je beter voorstellen hoe hij zal zijn als hij ouder wordt door zijn acties en reacties in verschillende situaties te observeren. Je baby kan op een bepaalde manier handelen (of zijn gedrag veranderen) vanwege een tijdelijke factor of een ontwikkelingsfase die hij doormaakt, dus wees niet te snel met het trekken van conclusies over zijn persoonlijkheid.

Als er iets is in het temperament van je baby waar je je zorgen over maakt of als je hem hiermee wilt helpen (zoals verlegen gedrag), is het belangrijk om begripvol te zijn. Bekritiseer je baby niet en laat je baby zich niet slecht voelen. In plaats daarvan moet je lief voor hem zijn en hem aanmoedigen. Erken wèl dat je de natuurlijke neigingen van je baby niet echt kunt veranderen, hoewel je bepaald gedrag kunt aanmoedigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in