Samen Zwanger_11 maanden oud_week 1

De dingen die je baby zegt, klinken waarschijnlijk meer als echte woorden. Naarmate zijn hersenen zich blijven ontwikkelen, neemt ook het vermogen van je baby om te spreken toe. Moedig de interesse van je baby in taal en het houden van gesprekken aan door een goede luisteraar te zijn en op hem te reageren. Om zijn geheugen te stimuleren kun je spelletjes zoals kiekeboe met hem doen.

Opvoeding en straffen

Net zoals jij en je partner een basis hebben gelegd voor het opvoeden van jullie baby, komen jullie nu voor de volgende uitdaging te staan: hoe je je bijna-peuter gaat straffen. Vergeet niet dat jij en je partner verschillende stijlen en ervaringen qua opvoeding hebben gehad. Het is belangrijk om elkaars opvattingen te respecteren en te waarderen. Het hebben van sterke meningen betekent dat je partner geeft om hoe je baby wordt geleerd om zich te gedragen en wil bijdragen aan dat proces. Zijn of haar ideeën verdienen evenveel aandacht als die van jou.

Als je het echt oneens bent over een bepaalde methode of regel, kun je het beste een open gesprek met je partner voeren in plaats van elkaar te bekritiseren of te ondermijnen. Wees specifiek over je zorgen en veroordeel de ideeën van je partner niet. Laat zien dat je weet dat het belangrijk is om tot een consensus te komen: om discipline effectief te laten zijn, moeten jullie het erover eens zijn.

Op zoek naar effectievere strategieën

Het kan helpen om samen een beetje onderzoek te doen naar de discipline-onderwerpen, een expert te raadplegen of een aantal boeken te lezen over de argumenten en tegenargumenten van bepaalde benaderingen en technieken. Denk eraan dat bepaalde opvoedingsstrategieën zijn veranderd sinds jullie zelf kind waren en dat er effectievere strategieën kunnen zijn waarvan jullie je niet bewust zijn.

Meer informatie over: Zindelijkheidstraining

Als je je baby zindelijk wilt laten worden, kun je volgens deskundigen het beste wachten tot je kind tussen de 18 en 24 maanden oud is. Bovendien beginnen veel ouders pas met deze zindelijkheidstraining als hun kinderen 2 1/2 tot 3 jaar oud zijn en ze meer controle over hun blaas hebben. Tekenen dat je kind zindelijk wordt, zijn onder meer:

  • Vrij regelmatige en voorspelbare stoelgang;
  • De mogelijkheid om minstens twee uur te wachten om te plassen;
  • Het vermogen om zijn blaas volledig leeg te maken als hij plast;
  • In staat zijn om je te helpen zijn broek omhoog en omlaag te trekken;
  • In en uit het toilet of de kinderstoel kunnen stappen;
  • Het begrijpen van toiletgerelateerde woorden;
  • In staat zijn om eenvoudige instructies te volgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in