250 kinderen van één zaaddonor, is dat teveel? Het is een vraag die diverse moeders en ouders zich vragen, nadat bekend werd dat hun zaaddonor wereldwijd een behoorlijk aantal kinderen heeft verwekt. Allemaal gezonde kinderen gelukkig, maar het aantal zit sommige ouders toch dwars. Wat vinden jullie hiervan?
Wat is jullie mening over een dergelijk aantal verwekte kinderen? Is dit teveel en zou er een maximum aantal ingesteld moeten worden? Of is het helemaal geen probleem, zolang er maar eerlijk over wordt gedaan en de ouders weten hoe het zit? Wij zijn benieuwd naar jullie mening. Laat het hieronder weten in de reacties!
Het originele artikel is van RTL Nieuws. Wij hebben het hieronder een korte samenvatting geschreven, maar het originele artikel lees je hier.
In 2015 wilde Vanessa, toen single, graag een kind. Online vond zij een zaaddonor en alles leek super positief. Een aardige en goed uitziende man, vriendelijk en heel relaxed. Ze kreeg een zoon en een dochter van deze donor. Echter tijdens het proces voor het tweede kindje, kwam Vanessa er online achter dat deze zaaddonor nog bij veel andere mensen gedoneerd had. Uiteindelijk bleek dat hij wereldwijd wel voor zo’n 250 kinderen gezorgd heeft. De kinderen zijn allemaal gezond en blij, maar de donor is vaak niet eerlijk geweest tegen de ouders en heeft het aantal keren dat hij zijn zaad gedoneerd heeft, veelal enorm veel kleiner voorgedaan dan daadwerkelijk het geval was.
Op zich is het geen groot probleem, maar diverse ouders voelen zich “bekocht” en hadden een andere donor gekozen als ze dit vantevoren hadden geweten. Zij geven onder andere aan dat ze het een onprettig idee vinden dat hun kind nu een halfbroer of -zus tegen kunnen komen, gezien het grote aantal kinderen dat door deze zaaddonor is verwekt.
Hoe denken jullie hierover? 250 kinderen van één zaaddonor, is dat teveel? Wij horen het graag!