Samen Zwanger - 6 maanden oud_week 1

Naarmate je baby actiever begint te worden, zal hij comfortabele kleding waarderen. Kies voor zachte stoffen die niet schuren als hij zich beweegt. Losse, rekbare en ademende kleding geven je energieke kleintje voldoende bewegingsvrijheid. Vermijd kleding met ruwe naden, zoals lange dassen en knopen (wat voor verstikkingsgevaar kan zorgen) en al het andere dat je baby in de weg staat van slapen, kruipen of spelen.

Goed eten

Het verzorgen van een baby kan uitputtend zijn. En voedsel dat zwaar op de maag ligt, kan je slaperig maken, dus probeer maaltijden en snacks licht en voedzaam te houden. Dit zijn enkele andere handige tips:

  • Sla het ontbijt niet over. Hoe verleidelijk het ook is om de ochtendmaaltijd over te slaan als je gehaast bent, je lichaam moet ’s morgens kunnen bijtanken – vooral na een nacht zonder slaap!;
  • Eet voldoende fruit en groenten. Houd rauwe groenten en fruit in je koelkast of op je aanrecht, klaar om te eten. Vind manieren om groenten en fruit in je maaltijden te verwerken, bijvoorbeeld door in blokjes gesneden groenten toe te voegen aan wraps en soepen. Of maak smoothies van vers of bevroren fruit, vruchtensap of melk en yoghurt;
  • Kijk verder dan junk food. Na een snelle energiestoot kunnen chips en snoep je trager laten voelen dan voorheen. Zoek naar voedzamer energierijke alternatieven zoals amandelen of pinda’s, eiwitrijke yoghurt en energierepen met een laag suikergehalte. Maak je eigen mix met gedroogd fruit, rozijnen, zonnebloem- of pompoenpitten, noten en kokosvlokken of chocoladeschilfers;
  • Eet koolhydraten. Koolhydraten hebben de afgelopen jaren een slechte reputatie opgebouwd, maar ze zijn een geweldige bron van energie en goed voor je zolang je gematigde porties eet en gezonde keuzes maakt. Probeer volkoren pasta, meergranen havermout, tarwebrood en crackers;
  • Drink voldoende en gezond. Vergeet niet om gehydrateerd te blijven door veel water te drinken. Vruchtensappen, frisdrank, koffie en energiedrankjes zijn niet zo gezond – houd het suikergehalte in de gaten en vermijd teveel cafeïne, vooral als je borstvoeding geeft.

Meer informatie over: Astma

Astma, de meest voorkomende ernstige chronische ziekte bij kinderen, is een ontsteking en vernauwing van de luchtwegen die ademhalingsmoeilijkheden veroorzaken. Een astmatische aanval kan worden veroorzaakt door stoffen die een allergische reactie kunnen geven zoals pollen, haren en huidschilfers van huisdieren, luchtwegverontreinigende stoffen (inclusief sigarettenrook en verfdampen), virale luchtweginfecties en het af ​​en toe inademen van koude lucht. Hoewel astma een ernstig en chronisch gezondheidsprobleem kan zijn, zijn de meeste kinderen met astma in staat om een ​​normaal, actief leven te leiden. De ernst neemt meestal af naarmate het kind groeit en de luchtwegen groter worden. Je baby kan astma hebben als hij veel hoest (vooral ’s nachts) of allergieën, eczeem of een familiegeschiedenis van deze symptomen heeft. Mogelijke tekenen van een aanval zijn:

  • Benauwdheid;
  • Piepende ademhaling;
  • Kortademig;
  • Brommen of pruttelen;
  • Gebrek aan energie.

Astma-aanval of moeite met ademhalen

Als je denkt dat je baby een astma-aanval of moeite met ademhalen heeft – vooral als zijn neusgaten groter worden bij het ademhalen, zijn ribben of zijn buik naar binnen worden getrokken, lippen en nagels blauw worden Of als hij zich lusteloos, geïrriteerd of verward gedraagt – bel dan onmiddellijk 112 of breng hem naar de eerste hulp.

Bel je arts

Hoewel het gebruikelijk is dat je baby bij een verkoudheid de neiging heeft om te piepen, duidt een chronische nachtelijke hoest vaker op astma. Bel je arts als je kind moeite heeft met slapen vanwege zijn piepende ademhaling, hoesten of problemen met de ademhaling. Als de diagnose astma is, zal je arts de vele manieren bespreken waarop dit probleem kan worden behandeld. Samen kunnen jullie erachter komen welke situaties waarschijnlijk tot astmatische aanvallen leiden. Een allergieonderzoek kan ook erg handig zijn, evenals het verwijderen van allergenen uit de omgeving. Je zou kunnen overwegen kleden, gordijnen en knuffelbeesten uit de babykamer te verwijderen om bijvoorbeeld de blootstelling aan stof en huisstofmijt te verminderen. Een medische behandeling omvat geïnhaleerde luchtwegverwijders om de luchtwegen te verwijden, ontstekingsremmende medicijnen om de luchtwegontsteking te verminderen en/of antibiotica als er een secundaire infectie (wanneer een infectie optreedt in beschadigd weefsel) is die zorgt voor een aanval.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in