Samen Zwanger - Bevallen met een vacuümpomp

Het kan zo zijn dat je kindje niet uit eigen kracht op de wereld kan komen. Als het persen te lang duurt, wordt de vacuümpomp met spoed toegepast.

Voordat de verloskundige de vacuümpomp erbij pakt, word je plaatselijk verdoofd en na de inwerking ingeknipt. De zuignap van de pomp wordt op het hoofdje van je kindje geplaatst. Aan de pomp zit een slangetje waarmee alle lucht wordt weggezogen. Dit gebeurt natuurlijk langzaam en duurt een paar minuten. Ook zit er een ketting aan vast, waar de gynaecoloog tijdens een perswee aan kan trekken. Schrik niet, want het gebeurt met een enorme kracht en het voelt alsof er beneden wat in brand staat. Meestal is het met een paar weeën gedaan. Eerst het hoofdje, dan de schouders en dan de rest.

Wanneer is het gebruik van een vacuümpomp noodzakelijk?

De vacuümpomp wordt gebruikt wanneer:

  • De weeënopwekkers de persweeën niet krachtiger maken;
  • Je geen persweeën hebt;
  • Het persen veel te lang duurt;
  • Je uitgeput bent en niet meer kunt persen;
  • Je baby een zuurstoftekort heeft;
  • De oppervlakte van het persen te groot is. Je baby ligt bijvoorbeeld met het gezichtje naar boven.

Het gebruik van deze methode is niet schadelijk voor je baby. Het hoofdje heeft een bescheiden bult of kan in het begin een beetje blauw zijn. Raak niet in paniek, want dit trekt vanzelf weg. Ook kan je kindje de eerste paar dagen misselijk zijn of hoofdpijn hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in