Samen Zwanger - Levendige dromen gedurende de zwangerschap

Zwangerschapsdromen, vooral in het laatste trimester, zijn vaak levendig en kunnen behoorlijk angstaanjagend zijn. Maar dit is volkomen normaal. Deze dromen kunnen een manier zijn voor je onderbewustzijn om om te gaan met angsten en onzekerheden die je hebt over de zwangerschap en het naderende moederschap. Of ze weerspiegelen misschien slaapstoornissen veroorzaakt door indigestie (storing van de spijsvertering), hormonen of pijnen. 

Oorzaak

Meestal maak je ’s nachts verschillende slaapniveaus mee. Je zult afdwalen van slaperigheid naar een lichte slaap en dan naar de rapid eye movement (REM). REM is de laatste fase van de slaapcyclus en is de fase waarin je droomt. Tijdens de zwangerschap is er meer kans dat je slaapcyclus wordt verstoord. Of het nu gaat om krampen in de benen, het nodig moeten plassen of veranderen van positie om comfortabeler te liggen, het betreft alles wat je uit je diepe slaap haalt.

Als je je slaap hebt onderbroken, heb je meer kans dat je je dromen zult onthouden. Daarom lijkt het alsof je meer dromen hebt, en omdat je ze zo helder onthoudt, lijken ze bijzonder levendig.

Wat betekenen levendige dromen?

Er wordt vaak gezegd dat dromen je onbewuste zorgen uiten, dus je wilt ze misschien anders interpreteren. Je hebt misschien een paniekerige droom waarin je je pasgeboren baby bijvoorbeeld zonder toezicht achterlaat of hem helemaal kwijtraakt. Deze scenario’s kunnen aangeven dat je bang bent voor de eisen om een ​​moeder te zijn. Dromen waarin je wegrent, van grote hoogte valt of in een kamer vast zit, kunnen je bezorgdheid weergeven over het verlies van je vrijheid. Andere veel voorkomende dromen weerspiegelen bezorgdheid over veranderingen in je uiterlijk of in je relatie, hoe je baby er uit zal zien of over jouw nieuwe rol als moeder. Andere vrouwen dromen over seks en/of praten met dieren.

Wat doe ik aan deze dromen?

Luister naar je dromen en wees je ervan bewust dat ze erg normaal zijn. Je dromen zijn vaak gemakkelijk te interpreteren. Een droom dat je je baby niet kunt voeden, kan een angst zijn dat je niet weet hoe je voor een pasgeboren baby moet zorgen. Als je eenmaal je angsten hebt onderzocht, kun je ze vaak openlijk confronteren. Hoewel zwangere vrouwen meestal degenen zijn die levendig dromen, zul je merken dat je partner ook gedenkwaardige dromen heeft over de veranderingen die achter je liggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in