Samen Zwanger - Ongeboren baby gered door 3D model van het hart

Ongeboren baby gered door 3D model van het hart. Door een extreem gedetailleerd 3D-model van het hart van een baby die nog in de buik zat, werd een hartafwijking zo duidelijk zichtbaar dat artsen het leven van het kind konden redden. Daarover schrijft de BBC.

Toen de Londense Kirbi-Lea Pettitt 20 weken zwanger was, ontdekten artsen twee gaten in het hart en een vernauwing van de aorta van het ongeboren kind. Het leven van de baby stond op het spel. Pettitt besloot mee te doen aan de studie van de onderzoekers om zo nog een kans te hebben om het leven te redden van haar kind.

De wetenschappers legden MRI-foto’s die uit verschillende hoeken waren genomen over elkaar heen. Met een nieuw computerprogramma konden ze een gedetailleerde 3D-weergave van het hart maken. Zo konden ze de hartafwijking exact bestuderen en een behandelplan maken. Direct na de geboorte onderging de baby met succes een hartoperatie.

Violet-Vienna is nu elf maanden en kerngezond. In de toekomst kunnen veel hartproblemen bij baby’s zo worden verholpen, denken de onderzoekers.

 

Door Jeannette Kras, Bron: Welingelichte Kringen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in