Samen Zwanger - Stemmingswisselingen

Uit het niets huilen, de slappe lach krijgen of heel boos worden. Stemmingswisselingen spelen de hoofdrol in je zwangerschap.

Tijdens de zwangerschap slaat je stemming van het ene op het andere moment om. Je denkt waarschijnlijk dat je geen grip hebt op je emoties, omdat ze zo onvoorspelbaar zijn. Schuldgevoelens tegenover je partner? Niet nodig. Leg aan hem uit waarom je deze gevoelens hebt en waarom je hem als boksbal gebruikt.

Oorzaak

Door de zwangerschapshormonen verandert je emotionele toestand continu. Bovendien is een zwangerschap niet niks. Het wekt vrolijke en waarschijnlijk tegelijkertijd ook onzekere gevoelens op. Verder wordt het er niet beter op als je last hebt van bijvoorbeeld vermoeidheid en zwangerschapsmisselijkheid.

Stemmingswisselingen onder controle houden

Stemmingswisselingen voelen oncontroleerbaar, maar je kunt ook leren om ermee om te gaan:

  • Stress daagt emotionele uitbarstingen uit. Ga lekker op de bank Netflixen of laat je verwennen bij de kapper of in een salon;
  • Vermaak jezelf. Ga iets doen waar je vrolijk van wordt, zoals shoppen, sporten of uit eten;
  • Zorg ervoor dat je iemand hebt om mee te praten. Misschien heb je een vriendin die hetzelfde heeft meegemaakt en met je mee kan praten. Waarschijnlijk gieren jullie van het lachen;
  • En onthoud: het hoort er allemaal bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in