Samen Zwanger - Zo blijf je fit tijdens de zwangerschap

Het is erg belangrijk om ook tijdens de zwangerschap fit te blijven en op een juiste manier te bewegen. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die sporten tijdens de zwangerschap makkelijker bevallen en minder kans hebben op het krijgen van bekkenpijn. Dit klinkt vast als muziek in je oren.

Vaak zijn de normale sporten te zwaar en wordt er niet rekening gehouden met de zwangere vrouw. Gelukkig bestaan er verschillende zwangerschapssporten. Hieronder worden een aantal van deze zwangerschapssporten uitgelicht.

Zwangerschapsyoga

Bij yoga ben je bewust bezig met je lichaam en gebruik je je hoofd voor de concentratie. Het doel van deze sport is om op een ontspannen manier evenwicht en balans aan je zwangerschap te brengen. Het is namelijk erg belangrijk om de zwangerschap zo plezierig mogelijk te beleven. Vanaf de 20e week van je zwangerschap kun je met zwangerschapsyoga beginnen. Het is ook goed om te weten dat je na de zwangerschap door kunt gaan met zwangerschapsyoga. Tijdens deze lessen werk je aan je fitheid en wordt je bekkenbodem versterkt.

Zwangerschapsfitness

Tegenwoordig bieden sportscholen diverse sportschema’s voor de zwangere vrouw aan. Deze schema’s focussen zich vaak op je conditie en houden je spieren soepel. Door dit programma te volgen, heb je in de laatste weken van de zwangerschap minder kans op bijvoorbeeld rugpijn. Bovendien ben je fit, waardoor je sneller herstelt. Vanaf de 16e week van je zwangerschap kun je meedoen. Ook na de bevalling kun je deze lessen blijven volgen.

Zwangerschapsgymnastiek

Zwangerschapsgym bereidt je voor op de bevalling door een aantal oefeningen uit te voeren. Bovendien krijg je informatie over de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Door het volgen van zwangerschapsgymnastieklessen, verbeter je jouw houding, versterk je jouw bekkenbodem, vang je de weeën beter op en heb je geleerd om effectief te persen. Je partner mag bij een aantal van deze lessen aanwezig zijn. Zwangerschapsgymnastiek is het meest zinvol wanneer deze in de laatste helft van je zwangerschap wordt gevolgd.

Zwangerschapszwemmen

Zwanger zijn en zwemmen is een ideale combinatie. Even dat moment van gewichtloos ontspannen, gezond bewegen en er weer dagen tegenaan kunnen. Bij zwangerschapszwemmen heeft het water een heerlijke temperatuur en je kunt er tijdens je hele zwangerschap aan meedoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in