Samen Zwanger_2 maanden_week 3

De coördinatie van de bewegingen van je kleintje worden beter. Je zult merken dat zijn schokkerige arm- en beenbewegingen hebben plaatsgemaakt voor soepeler, meer cirkelvormige bewegingen.

Geef je baby voldoende ruimte om uit te rekken en zijn armen en benen te bewegen. Leg een deken op de grond en laat hem bewegen zoals hij dat wil. Deze bewegingen kunnen je baby helpen om zijn ontwikkelende spieren te versterken. Als hij op zijn buik ligt, zal hij beginnen zichzelf met zijn benen van de grond af te duwen. Dit is de eerste stap in het proces om te leren kruipen.

Anticonceptie

Voordat je weer menstrueert, ovuleer je. Je moet dus anticonceptie gebruiken zodra je weer seks hebt, tenzij je het niet erg vindt om je baby een jonger broertje of zusje te geven. Je arts kan je de nodige informatie geven, maar dit zijn alvast enkele overwegingen:

  • Als je een hormonale vorm van anticonceptie (de combinatiepil, anticonceptiepleister of vaginale ring) had voordat je zwanger werd en nu borstvoeding geeft, heb je mogelijk een andere formule nodig, zoals de minipil met progesteron;
  • Als je gedurende meerdere jaren niet meer zwanger wilt worden, overweeg dan om een ​​spiraaltje of hormoonstaafje te nemen;
  • Condooms kunnen een goede keuze zijn voor nieuwe moeders omdat ze geen invloed hebben op de moedermelk en ze kunnen gemakkelijker worden onthouden dan de pil. Bovendien maken de condooms je partner ook verantwoordelijk voor de anticonceptie.

Meer informatie over: De arts bellen

Het is erg belangrijk dat je je op gemak voelt als je de dokter belt, overdag of s’ nachts. Symptomen die gemeld moeten worden bij een jonge baby, zijn zorgwekkende veranderingen in zijn temperament, veranderingen in zijn eetlust of het niet kunnen verdragen van voedsel, koorts, diarree, een dramatische daling van het aantal natte luiers, een aanhoudende huiduitslag, oog- of oor drainage, en langdurig, ongewoon huilen. Elk van deze symptomen kan wijzen op een ernstige ziekte, afhankelijk van de ernst, de duur en de bijbehorende symptomen. Eis altijd onmiddellijk medische hulp als je baby moeite heeft met ademhalen of epileptische aanvallen heeft. Omdat koorts ernstiger is bij baby’s jonger dan 3 maanden, moet je onmiddellijk met je arts bellen als je baby een temperatuur heeft van 38 graden Celsius of hoger.

De metingen kunnen variëren, afhankelijk van hoe je de temperatuur van je baby opneemt (rectaal, via het oor, in de oksel of op het voorhoofd), dus vertel je arts welke methode je hebt gebruikt. Ook moet de arts weten of je baby een koortsverlagend medicijn heeft gehad. Wanneer je de arts belt, blijf dan kalm en geef een zo goed mogelijke beschrijving van de symptomen. Leg uit wanneer ze zijn begonnen, hoe lang ze hebben geduurd en of er iets ongewoons is gebeurd. Laat de arts weten of je baby de laatste tijd ziek is geweest. Neem de temperatuur van je baby op voordat je belt. Vermeld ook of je baby medicijnen gebruikt en herinner de arts eraan als je baby een medische aandoening heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in