Samen Zwanger - Weerstand tijdens de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is je weerstand slechter. Hier kun je niks aan doen. Toch kun je door gezond te leven je weerstand verbeteren. Wel zo handig met de herfst op komst.

Een goede weerstand zorgt ervoor dat je lichaam tegen bacteriën, schimmels, virussen en parasieten wordt beschermd. Als je weerstand aan de lage kant is, pakken ziektewekkers hun kans en ben je vatbaarder voor infecties, zoals de griep en koorts.

Ontspan

Ontspannen heeft een positief effect op het verloop van de zwangerschap. Neem je rust, slaap voldoende en ga vooral niet stressen. Stress heeft namelijk weer een negatief effect op de zwangerschap

Voeding

Voeding speelt een belangrijke rol in het verbeteren van je weerstand. Dit betekent niet dat je super ‘clean’ moet eten. Eet vooral niet te weinig en houd een gevarieerde leefstijl aan met genoeg groenten en fruit.

Als je zwanger bent eet je baby met je mee. Daarom is het ook zo belangrijk dat je, direct nadat je weet dat je zwanger bent, stopt met het drinken van alcohol en gezond gaat eten. Ook belangrijk: begin direct met slikken van foliumzuur en vitamine D. Verder zijn er veel producten die je beter niet kunt eten, zoals: rauw vlees, leverproducten, diverse vissoorten, zachte kazen, enzovoorts. Zorg er ook voor dat je niet teveel vitamine A binnenkrijgt en dat je groenten en fruit goed schoonmaakt. Op de site van het Voedingscentrum staat wat je wel en beter niet kunt eten, geven ze adviezen en staan allerlei suggesties voor dagmenu’s. Leuk en handig!

Bewegen

Door de zwangerschap raak je erg vermoeid, je lichaam verandert immers en dat vergt veel energie. Toch moet je proberen om te blijven bewegen of zelfs te sporten. Heb je echt geen kracht meer om te sporten? Ga dan lopend of met de fiets naar je plaats van bestemming. Ook kun je thuis oefeningen uitvoeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul aub een opmerking in!
Vul hier uw naam in